Prince

Prince Rogers Nelson (1958-2016) oli tuottelias amerikkalainen muusikko ja säveltäjä. Elinaikanaan Prince julkaisi 39 studioalbumia ja kolme konserttilevyä. Miehen tuotteliaisuus ulottui myös elokuviin, joita syntyi neljä kappaletta. Näistä kolme hän myös ohjasi itse.

Pääosin Princen elokuvaprojektit liittyvät musiikkiin. Vuonna 1984 julkaistiin valtavaksi menestykseksi osoittautunut, osin omaelämänkerrallinen Purple Rain. Elokuvan musiikki palkittiin seuraavana vuonna Oscar- ja Grammy-palkinnoilla. Elokuvadebyytistä alkoi noin kuuden vuoden jakso, jonka aikana Prince esiintyi neljässä teatterilevityksen USA:ssa saaneessa elokuvassa ja julkaisi menestyneen soundtrack-albumin Tim Burtonin Batman (1989) -elokuvaan. Princen musiikki oli keskeisessä osassa myös Spike Leen ohjaamassa Girl 6 (1996) -elokuvassa.

Tälle sivulle on koottu lista Prince elokuvista, muutamista muista audiovisuaalisista teoksista ja soundtrack-albumeista.

Princen filmografia

Muita audiovisuaalisia teoksia

  • 3 Chains o’ Gold (1994)
  • The Beautiful Experience (1995)

Soundtrack-albumit

  • Purple Rain (1984)
  • Parade (1986)
  • Batman (1989)
  • Graffiti Bridge (1990)
  • Girl 6 (1996)

Lähteitä verkossa