Star Wars: The Force Awakens

(USA 2015)

Ohjaus: J.J. Abrams
Pääosissa: Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford, Carrie Fisher

Star Wars: The Force Awakens (2015)
Star Wars: The Force Awakens (2015)
Uusimman Star Wars -elokuvan lisänimi voisi hyvin olla ”Lian paluu”. Alkuperäisen Tähtien sota -elokuvan (1977) ja sen kahden jatko-osan (episodit 4-6) erityispiirteenä muihin avaruusseikkailuihin verrattuna oli, että teknologia ja avaruusalukset olivat ajan ja käytön kuluttamia.

Vuosina 1999-2005 Tähtien sodan isä George Lucas ohjasi ensimmäisen jatkotrilogian (episodit 1-3), joiden maailma oli digitaalinen ja kliininen. Tämä maailma on nyt jäänyt taakse ja J.J. Abramsin ohjaamassa uudessa ja järjestyksessä 7. elokuvassa alukset ovat jälleen likaisia ja päähenkilöiden kädet niin sanotusti savessa. Elokuvasaagaan on palautettu inhimillisyys ja lämpö.

Jatka lukemista ”Star Wars: The Force Awakens”

Man of Steel 3D

(USA 2013)

Ohjaus: Zack Snyder
Pääosissa: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon

Man Of Steel (2013)
Man of Steel (2013)

Zack Snyderin (300, Watchmen) ohjaama Man of Steel on aikamoista teräskalsketta. Lähdin katsomaan elokuvaa, koska minulla oli vielä muutama vanhentuva sarjalippu käytettävänä ja Christopher Nolan (mm. Batman Begins, Yön ritari) tuottajana lupasi hyvää. Mutta eipä ollutkaan hyvä.

Clark Kentin/Kal-Elin hahmo (Henry Cavill) jää teoksessa hyvin pinnalliseksi, kun elokuvantekijät keskittyvät kaatamaan ja tuhoamaan Metropoliksen pilvenpiirtäjiä. 3D-antikin jää laihaksi – mieleen jäi vain komea 3D-lokki. Clark Kentin ottovanhempia esittävät Diane Lane ja Kevin Costner tuovat elokuvaan hitusen inhimillistä lämpöä.

IMDb

Star Trek Into Darkness 3D

(USA 2013)

Ohjaus: J.J. Abrams
Pääosissa: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

Star Trek Into Darkness (2013)
Star Trek Into Darkness (2013)

Kävin eilen elokuvissa katsomassa uusimman Star Trek -leffan Into Darkness. Kun julkaisin elokuvan trailerin pari viikkoa sitten, olin miltei varma, etten ehtisi nähdä tätä teatterilevityksen aikana. Toisin kuitenkin kävi, ja hyvä niin.

J.J. Abramsin toinen Star Trek -ohjaus jatkaa ensimmäisen hyvässä imussa. Tähtilaivasto joutuu terrori-iskun kohteeksi, jonka selvittely ajaa USS Enterprisen miehistön klingonien alueen rajamaille. Konfliktin ainekset ovat koossa – varsinkin kun kapteeni Kirkin aluksella on määräys käyttää aseita.

Elokuvan juoni on mukaansatempaava, henkilöhahmot mielenkiintoisia ja kokonaisuus hyvin toteutettu. Star Trek Into Darkness on laadukasta ja katsojaa arvostavaa avaruusviihdettä.

Pienen särön elokuvakokemukseeni tuotti 3D-tekniikka. Elokuvateatterin kahdet ensimmäiset lasit eivät toimineet ja kolmannetkin prakasivat, kunnes 25 minuutin kohdalla kolmiulotteisuus terävöityi. Sen jälkeen matka oli huikea.

Hyvää juhannusta kaikille!

IMDb / Elonet

Avatar 3D

(USA 2009)

Ohjaus: James Cameron
Pääosissa: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Avatar (2009)

Sotilas Jake Sullyn (Sam Worthington) kaksoisveli on kuollut. Tiedemiesveli oli mukana projektissa, jossa tutkijat soluttautuivat Pandora-planeetalla asuvien sinihipiäisten Na’vien heimoon käyttämällä avatar-pukuja. Tekniikassa ihmisen mieli siirretään avatar-pukuun, jolloin hän voi toimia aidossa Na’vi-kehossa. Avatarit on rakennettu aina tietyn ihmisen dna:ta varten, minkä takia vain Jake voi hyödyntää kuolleelle veljelleen suunniteltua pukua. Tällä sci-fistikoituneella johdannolla alkaa James Cameronin ja kumppaneiden tarjoama huikea 3D-matka Pandoraan.

Jatka lukemista ”Avatar 3D”