Tappajan ote

(Hero and the Terror, USA 1988)

Ohjaus: William Tannen
Pääosissa: Chuck Norris, Brynn Thayer, Steve James

Hero and the Terror (1988)
Hero and the Terror (1988)

Vaikuttaa siltä, että mitä harvemmin päivitän blogiani, sen laadukkaammista elokuvista kirjoitan. Katsoin viime sunnuntaina Chuck Norris -leffan Tappajan ote, alkuperäiseltä nimeltään Hero and the Terror. Cannon-tuotantoyhtiön toimintaelokuvassa karatemestari Norris esittää poliisia nimeltä Danny O’Brian, joka näkee painajaisia muutaman vuoden takaisesta sarjamurhaaja Simon Moonin (Jack O’Halloran) pidätyksestä, jossa hän oli päästä hengestään. Pidätyksen jälkeen O’Brian tunnettiin mediassa nimellä Hero ja Moonin nimellä The Terror.

Olen nähnyt elokuvan kauan aikaa sitten ja on mielenkiintoista, miten jotkin kuvat tästäkin teoksesta ovat syöpyneet alitajuntaan. Tappajan ote -leffassa tällainen on Simon Moonin vankilakohtaus, jossa hän valmistaa hammaslangasta, huulirasvasta ja hiekasta työkalua kalterien katkaisua varten. Uskomatonta mutta totta, Moon karkaa ja O’Brian kutsutaan töihin.

Jatka lukemista ”Tappajan ote”

Koskemattomat

(Intouchables, Ranksa 2011)

Ohjaus: Olivier Nakache, Éric Toledano
Pääosissa: François Cluzet, Omar Sy

Intouchables (2011)
Intouchables (2011)

Interstellarin (2014) kosmisten tunnelmien jälkeen tuntuu hyvältä palata takaisin maan pinnalle – ja Pariisiin. Katsoin nimittäin eilen ranskalaisen Koskemattomat -elokuvan, joka on tositapahtumiin pohjatuva tarina varakkaasta neliraajahalvaantuneesta Philippestä (François Cluzet) ja tämän hoitajasta Drissestä (Omar Sy).

Koskemattomat on aidosti humaani elokuva, joka ei sorru pateettisuuteen tai lapsellisuuteen. Tarina käsittelee vammautumista, elämän iloa, ystävyyttä, rakkautta ja läheisyyttä, ja onnistuu olemaan alusta loppuun saakka tasapainoinen kokonaisuus. Se on hyvä saavutus, sillä monesti tämän tyyppisillä elokuvilla on taipumusta ajautua toimivan alun jälkeen kerronnalliseen umpikujaan, josta hypätään latteaan loppuun.

IMDb / Elonet

Wyatt Earp

(USA 1994)

Ohjaus: Lawrence Kasdan
Pääosissa: Kevin Costner, Dennis Quaid, Gene Hackman

Wyatt Earp (1994)
Wyatt Earp (1994)

Western on yksi suosikkielokuvagenreistäni. Lajityypille on ominaisia pohtia hyvän ja pahan olemusta sekä oikeudenmukaisuuden toteutumista yhteiskunnassa. Onko moraalisesti oikein kostaa itse pahantekijöille vai pitääkö oikeutta hakea oikeusistuimissa? Näitä teemoja käsitellään myös Lawrence Kasdanin ohjaamassa Wyatt Earp -elokuvassa, jonka nimiroolissa nähdään Kevin Costner.

Moraalipohdintojen ohella elokuvaa voi lähestyä myös viiksien kautta. Wyatt Earp on nimittäin  erinomainen Movember-elokuva. Länkkäreistä piittaamatonkin voi katsoa elokuvaa bongaamalla erilaisia viiksiä – ja niitä on paljon. Viiksettömiä ovat lähinnä naiset ja lapset.

Olen mukana Movember-kampanjassa kasvattamassa viiksiä ja edistämässä miesten terveyttä. Katso profiilisivuni.

IMDb / Elonet