Harrastelukemista syksyyn

Ostin eilen pokkarina Paul Fischerin kirjan Rakastettu johtaja ylpeänä esittää (Atena 2016). Kirja kertoo siitä, miten Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-il kidnappasi kuuluisan eteläkorealaisen näyttelijättären Choi Eun-heen ja tämän ohjaajamiehen Shin Sang-okin vuonna 1978 Pohjois-Koreaan tekemään elokuvia. Tämä on uskomaton tarina ja aikalailla erilainen elokuvakirja, johon on tottunut.

Lukulistalla ovat tällä hetkellä myös Henry Baconin kirjat Väkivallan lumo (Like 2010) ja Audiovisuaalisen kerronnan teoria (SKS 2004). Tulkoon syys!

Kirja: Hercule Poirot ja minä

David Suchet: Hercule Poirot ja minä (2015)
David Suchet: Hercule Poirot ja minä (2015)

Näyttelijä David Suchet’n esittämä Hercule Poirot on yksi suosikkihahmojani televisiossa. Tällä viikolla suomeksi ilmestyneessä kirjassa Hercule Poirot ja minä (Minerva) Suchet muistelee vuonna 1988 alkanutta matkaansa Agatha Christien luoman Poirot-hahmon kanssa. Sain kirjan ystävällisesti luettavakseni kustantajalta.

Hercule Poirot ja minä on mielenkiintoinen kuvaus luonnenäyttelijän työstä ja siitä prosessista, jonka kautta David Suchet työsti belgialaisen mestarietsivän rooliaan. Hän poimi Christien kirjoittamista tarinoista kaikki yksityiskohdat pukeutumisesta, kävelystä ja puheesta alkaen ja loi aineksista oman mahdollisimman autenttisen hahmonsa. Välillä ero David Suchet’n ja Hercule Poirot’n välillä tuntui liki häviävän.

Jatka lukemista ”Kirja: Hercule Poirot ja minä”

Kirjahankinta: Elokuvan muoto

Posti toi tänään verkossa tekemäni antikvariaattiostoksen: Sergei Eisensteinin kirjoituskokoelman Elokuvan muoto (Love Kustannus Oy, 1978). Olen viimeksi lukenut kirjaa vuosia sitten, jolloin lainasin sen kirjastosta. Kirjan teesit ovat jääneet pyörimään epämääräisinä mieleen ja on mukava taas verestää muistoja – mikäli löydän jostain aikaa.

Sergei Eisenstein: Elokuvan muoto
Sergei Eisenstein: Elokuvan muoto