Elokuvakanava tauolle

Irtisanoin viime viikolla Canal+ -elokuvakanavan tilauksen. En siksi, että olisin tyytymätön kanavan tarjontaan, vaan siksi etten ehdi katsomaan kanavaa ollenkaan. Tilauksen keskeytys tuntui vaikealta, koska elokuvakanavat ovat kuuluneet kiinteänä osana elokuvaharrastukseeni 1990-luvun alusta lähtien.

Filmnetistä kaikki alkoi ja hyvällä tahdolla voi ajatella, että Canal+ on ollut kanavan eräänlainen manttelinperijä. Syyskuun alussa kanavan nimi muuttuu muotoon C More, mikä ehkä helpottaa tätä irrottautumista. Aivan ilman maksu-tv:n tarjontaa en kuitenkaan jää, sillä MTV3 Leffa näkyy edelleen. Kanavan tarjonta muistuttaa aika lailla nuoruuteni Filmnetiä, mikä omalta osaltaan herättää nostalgisia tunteita. Jatka lukemista ”Elokuvakanava tauolle”

Elokuvakritiikistä III

Valkyrie (2008)
Valkyrie (2008)
The Wrestler (2008)
The Wrestler (2008)

The Wrestler -elokuvan arvioiden analyysi ei tuo paljon uutta edelliseen kirjoitukseen, jossa katsastin Operaatio Valkyrien saamat arviot. Suomalaisten sanomalehtien arviot ovat kuin yhdestä puusta veistetty: dokumentaarisia piirteitä sisältävä elokuva on hieno draama ja todellinen ”comeback” päänäyttelijä Mickey Rourken uralla -> ansaitsee palkintoja.

Jatka lukemista ”Elokuvakritiikistä III”

Elokuvakritiikistä II

Valkyrie (2008)
Valkyrie (2008)
The Wrestler (2008)
The Wrestler (2008)

Elokuvat Operaatio Valkyrie ja The Wrestler – painija on nyt nähty ja arvosteluja luettu. Pienimuotoisen elokuva-arvioita koskevan analyysin lopputulema on se, että kannattaa tarkkaan harkita, mitä arvosteluja lukee tai lukeeko mitään ennen kuin on nähnyt elokuvan.

Jatka lukemista ”Elokuvakritiikistä II”

Elokuvakritiikistä I

Millä mallilla elokuvakritiikki on? Ajattelin suorittaa suppean, mutta analyyttisen sukelluksen kritiikin maailmaan ja arvioida kahden elokuvan (The Wrestler – painija ja Operaatio Valkyrie) saamat arviot muutamissa valtavirtamedioissa. Mihin kriitikot tarttuvat ja mikä heitä motivoi? Analyysi tulee kestämään jonkin aikaa, koska aion käydä katsomassa molemmat elokuvat ja tutustua sitten arvioihin.

Lue: Elokuvakritiikistä II ja Elokuvakritiikistä III

555-7583

555Mikä on Homer Simpsonin kotinumero? Entä mistä numerosta tavoittaa Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta tutun Dr. Emmett Browin? Nämä ja monet muut vastaavanlaiset kysymykset selviävät The List of 555 Numbers -sivustolta, joka on täysin turha, mutta niin mielenkiintoinen palvelu. Sivustolla on listattu 555-alkuisia kuvitteellisia puhelinnumeroita, joita on käytetty amerikkalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Kilauta kaverille: 555-7583.

Suomalainen elokuva ja historia

On sääli, ellei jopa vääryys, ettei kouluissa juuri käsitellä elokuvan merkitystä Suomen poliittisessa ja kulttuurihistoriassa. Omista kouluajoistani on kulunut hetki, joten ihan viime vuosien kokemusta minulla ei ole, mutta ainakin ennen riitti, kun tiesi kirjallisuudesta Kalevalan, Aleksis Kiven, Juhani Ahon ja Mika Waltarin. Elokuvista ja niiden merkityksestä ei juuri puhuttu.

Jatka lukemista ”Suomalainen elokuva ja historia”