Mikä elokuva?

Meillä oli tällä viikolla taloyhtiössämme talkoot, joissa tyhjennettiin muun muassa hiekkalaatikon vanhat hiekat pois. Uusi hiekka toimitettiin hiekkalaatikkoon seuraavana päivänä. Panin korkean hiekkakasan ilahtuneena merkille, kun tulin illalla töistä. Olin jo avannut ulko-oven, kun ymmärsin, että jokin hiekkakasassa jäi vaivaamaan. Kasamuodostelma oli tutun näköinen. Mikä elokuva tästä tulee mieleen?

Mikä leffa tästä kasasta tulee mieleen?
Mikä leffa tästä kasasta tulee mieleen?

Mikä on TV-ensi-ilta?

Sub esittää tänään elokuvan Hokkarihemmot (2007). Kanava on mainostanut esitystä TV-ensi-iltana. Tämä ja kanavan aiemmat samanlaiset hehkutukset ovat lievästi outoja, koska ainakin minä olen nähnyt Hokkarihemmot jo aiemminkin televisiosta, maksulliselta Canal+ -kanavalta. Tämä ei siis ole TV-ensi-ilta. Vai onko niin, että maksulliset tv-kanavat eivät ole tv-kanavia? Miksei esimerkiksi MTV3 mainosta Formula 1 -jälkilähetyksiään ensiesityksinä? Sub on samaa kanavarypästä MTV3:n kanssa, joka puolestaan markkinoi Canal+ -kanavaa, jossa nähdään niitä oikeita TV-ensi-iltoja. Loogista?

Mikä olisi blogin 300:s elokuva?

300:s elokuva?
300:s elokuva?

Ihminen on tavoitteellinen olento ja siksi erilaiset matkan edistymistä ilmaisevat merkkipaalut tai virstanpylväät ovat jossain määrin merkittäviä. Elokuvablogin kanssa lähestymme yhtä etappia – 300:tta elokuva-arviota. Arkistossa on tällä hetkellä 297 leffa-arviota ja toivoisinkin ehdotuksia siitä, mikä voisi olla 300:s elokuva. (Zack Snyderin ohjaama 300 on valitettavasti jo käsitelty.) Ehdotuksia?

And the Oscar goes to…

Oscars 2008
Oscar-palkinnot

Osallistu kanssani leikkimieliseen Oscar-voittaja -veikkaukseen. Alla on lista ehdokkaista kymmenessä kategoriassa, joita arvuutellaan. Palkintokategorioita on enemmänkin, mutta kevennetään urakkaa keskittymällä ”vain” kymmenen pystin kohtaloon. Veikkausaikaa on 23.2.2009 klo 01.00 asti (Suomen aikaa), jolloin Nelonen aloittaa tv-lähetyksen palkintogaalasta. Osallistu veikkaukseen kopioimalla ehdokaslista kommentiksi alle ja poista kustakin kategoriasta kaikki muut paitsi voittajasuosikkisi.

Jatka lukemista ”And the Oscar goes to…”

20 parasta elokuvaa?

Kysymys
20 parasta?

Brittiläinen Total Film -lehti julkaisi vastikään erikoisnumeron otsikolla ”The Top 100 Movies of All Time”. Listaus perustuu lukijoiden antamiin ääniin, joiden perusteella voittajaksi selviytyi Star Wars V: Imperiumin vastaisku. Erilaisten listausten suosio näkyy myös kirjakaupoissa, jotka ovat pullollaan erilaisia listauksia elokuvista, jotka tulisi ennen kuolemaa katsoa. Mitkä sinusta ovat 20 parasta elokuvaa?

Jatka lukemista ”20 parasta elokuvaa?”

2 x Corey

Kysymys
Corey?

Kuka muistaa vielä teinitähdet Corey Haimin ja Corey Feldmanin? 1980-luvun nuorisoelokuvien vakionaamat ovat näytelleet yllättävän monessa leffassa yhdessä, esimerkkeinä The Lost Boys (1987), Ajokortti (1988), Dream a Little Dream (1989) ja Blown Away (1992). En ole kuullut Coreysta vähään aikaan mitään, enkä ole nähnyt leffojakaan, mutta jotenkin heissä kiteytyy se amerikkalainen viaton nuorisoelokuvagenre, jossa tuli videovuokraamojen hyllyjen välissä kahlattua 1980- ja 1990-lukujen taitteessa. Onko joku kuullut miehistä mitään?