Erämaan armoille

(Into the Wild, USA 2007)

Ohjaus: Sean Penn
Pääosissa: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

Into the Wild (2007)
Into the Wild (2007)

Serkku suosittelee -sarja jatkuu. Tällä kertaa on vuorossa hieno ”takaisin luontoon” -elokuva, jota serkku luonnehtii seuraavin sanoin:

Suosittelen Into The Wildia. Vaikka päähenkilön puuhista ja niiden perusteluista voidaan olla montaa mieltä, Sean Penn on ohjannut (pääpiirteittäin) tositapahtumiin perustuvasta aiheesta hienon elokuvan. Musiikista vastaa aika pitkälle Pearl Jamin Eddie Vedder.

Jatka lukemista ”Erämaan armoille”

Päämääränä Cold Mountain

(Cold Mountain, USA 2003)

Ohjaus: Anthony Minghella
Pääosissa: Nicole Kidman, Jude Law, Renée Zellweger

Italiassa syntynyt ohjaaja Anthony Minghella menehtyi maaliskuussa Lontoossa. Hänen tunnetuin elokuvansa on ehdottomasti vuonna 1996 valmistunut Englantilainen potilas. ämääränä Cold Mountain on tematiikaltaan aikalailla hiilikopio Englantilaisesta potilaasta, sillä erotuksella, että nyt sotana on Amerikan sisällissota.

Jatka lukemista ”Päämääränä Cold Mountain”

Serkku suosittelee: Päämääränä Cold Mountain

Serkku suosittelee
Cold Mountain (2003)

Suosittelen Cold Mountainia siitä syystä, että tästä elokuvasta löytyy jokaiselle jotakin! On toimintaa, romantiikkaa, jännitystä, Nicole Kidmanin ja Jude Lawn hienot roolisuoritukset sekä Yhdysvaltain sisällissotaa meille aiheesta kiinnostuneille.

Jaettu Berliini

(The Good German, USA 2006)

Ohjaus: Steven Sodenbergh
Pääosissa: George Clooney, Cate Blanchett, Tobey Maguire

Jaettu Berliini (2006)
The Good German (2006)

Mustavalkoisissa elokuvissa on taikaa. Vanhoissa mustavalkoisissa elokuvissa on oma tunnelmansa, mutta myös uusissa. Steven Sodenberghin ohjaama Jaettu Berliini on hyvä esimerkki siitä, miten värien rajoittaminen tukee kerrontaa. Väreissä sama tarina ei välttämättä olisi niin uskottava, eikä fiktioon olisi yhtä sujuvasti voitu sekoittaa historiallista kuvamateriaalia.

Jatka lukemista ”Jaettu Berliini”

Serkku suosittelee: Jaettu Berliini

Serkku suosittelee
The Good German (2006)

Vuoden vaihteessa lupaamani uusi osio, Serkku suosittelee, alkaa viimein. Ideana on lisätä blogikirjoittelun vuorovaikutteisuutta siten, että katson ja kommentoin serkkuni suosittelemia elokuvia. Ensimmäisenä suosituksena on Steven Sodenberghin ohjaama Jaettu Berliini vuodelta 2006:

”Hyvä syy Jaetun Berliinin katsomiseen on se, että sen takana on kaksikko Steven Soderbergh-George Clooney, jonka näkemys ei toistaiseksi ole pettänyt kuin kerran – elokuvassa Ocean´s 12. Hyvä, joskin tarkkaavaisuutta vaativa käsikirjoitus ja elokuvan hieno, suurelta osin mustavalkoisuuteen nojaava tunnelma tukevat edellistä syytä.”