Naapurini Totoro

(Tonari no Totoro, Japani 1988)

Ohjaus: Hayao Miyazaki
Ääninä: Noriko Hidaka, Chika Sakamoto, Shigesato Itoi, Sumi Shimamoto

Mein ja Satsukin äiti on sairaalassa ja tytöt muuttavat yliopistossa työskentelevän isänsä kanssa uuteen kotiin metsän laidalle. Aikuisten ollessa poissa tytöt kohtaavat Totoron ja muita metsän asukkaita, jotka tuntuvat ymmärtävät heitä hieman paremmin kuin aikuiset. Hayao Miyazakin ohjaama animaatio on kaunis ja lämmin elokuva lapsen maailmasta ja mielikuvituksen voimasta.

Jatka lukemista ”Naapurini Totoro”

Bound

(USA 1996)

Ohjaus: Andy Wachowski, Larry Wachowski
Pääosissa: Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantolian

Päivän toinen Wachowski-elokuva on Bound vuodelta 1996. Helposti klaustrofobisia tunteita herättävä elokuva sijoittuu pitkälti yhteen asuntoon, mafia-mies Ceasarin (Joe Pantolian) ja tämän tyttöystävän Violetin (Jennifer Tilly) kerrostalohuoneistoon. Mafiaan ja väkivaltaan kyllästynyt Violet alkaa juonimaan naapurissa remppaa tekevän Corkyn (Gina Gershon) kanssa ja yhdessä naiset ryhtyvät uskaliaaseen suunnitelmaan, johon liittyy kahden miljoonan dollarin kähveltäminen.

Jatka lukemista ”Bound”

Brokeback Mountain

(USA 2005)

Ohjaus: Ang Lee
Pääosissa: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Randy Quaid, Anne Hathaway, Michelle Williams

Kävin eilen katsomassa Ang Leen ohjaaman ja Oscar-ehdokkuuksia keränneen elokuvan kahdesta cowboysta. 1960-luvun Wyomingissa Ennis Del Mar (Ledger) ja Jack Twist (Gyllenhaal) viettävät kesän paimentaen Joe Aguirren (Randy Quaid) lampaita Brokeback vuorilla. Ajan kuluessa miehet huomaavat välittävänsä toisistaan enemmän kuin pelkät olosuhteiden yhteen heittämät kaverit. Syttyy intohimoinen suhde, jota yritetään parhaimman mukaan sammuttaa.

Jatka lukemista ”Brokeback Mountain”