Star Trek Into Darkness -traileri

J.J. Abrams (mm. Lost, Super 8) lienee juuri nyt Hollywoodin vetovoimaisin elokuvantekijä. Abramsin ohjaama Star Trek Into Darkness on tulossa elokuvateattereihin 5.6.2013 ja mies on kiinnitetty tekemään myös seuraavaa Star Wars -elokuvaa.

Olen itse ollut aina kallellani Star Wars -sagaan, mutta vuonna 2009 valmistunut Abramsin ohjaama Star Trek oli sen verran vakuuttava tähtiseikkailu, ettei miehen lahjoja ole syytä epäillä. Abrams pystyy ohjaamaan samanaikaisesti vaikka kahta valtavaa viihdemammuttilaivuetta oikeaan suuntaan.

Uudessa Star Trek Into Darkness -leffassa Enterprisen miehistö palaa kotiin ja joutuu todistamaan järkyttävää terroritekoa. Heidän omaan organisaatioonsa on soluttautunut tuhoa jäljessään kylvävä voima. Tähtilaivasto, ja kaikki mitä se edustaa, hävitetään ja maailma suistuu ennennäkemättömään kriisiin.

Star Trek Into Darkness -elokuvan mainostraileri:

Les Misérables -traileri

En ole koskaan ollut mikään varsinainen musikaalifani, mutta täytyy myöntää, että Abba-teemainen Mamma Mia! (2008) oli aikoinaan varsin positiivinen katselukokemus. Nyt elokuvateattereihin on tulossa Tom Hooperin (Kuninkaan puhe) ohjaama Victor Hugon romaaniin perustuva Les Misérables (ensi-ilta 22.2.2013).

Elokuvan tuoreessa trailerissa kuullaan laulunäytteet mm. Anne Hathawaylta, Hugh Jackmanilta ja Russell Crowelta. Muissa elokuvan rooleissa nähdään mm. Helena Bonham Carter ja Sacha Baron Cohen. Tämä saattaa olla katsomisen arvoinen.

007 Skyfall -traileri

Tässä tulevan James Bond -elokuvan virallinen traileri. Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 26.10.2012. Kuten videon kommenteissakin todetaan, on hieman harmillista, että viimeisimpien Bond-leffojen nimiä ei ole suomennettu. Kyllä suomi taipuu yhä toimintaleffojen nimiksi.

Prometheus-traileri

Ridley Scottin elokuva Prometheus ilmestyy tulevana kesänä, ja trailerin perusteella se vaikuttaa erittäin lupaavalta. Prometheus-leffan oli tarkoitus alun perin olla etko-osa (prequel) Scottin sci-fi-klassikkoon Alien – kahdeksas matkustaja (1979), mutta matkan varrella elokuvasta on ilmeisesti muotoutunut enemmän oma itsenäinen elokuvansa. Odotan innolla.

Diktaattorin traileri

Brünon jälkeen onkin sopiva aika katsoa Sacha Baron Cohenin tulevan leffan traileri. Diktaattori (2012; IMDb) vaikuttaa melko säälliseltä komedialta. Tällä kertaa tyylilajina tuntuu olevan 100 prosenttinen fiktio – ilman ”dokumentaarista” lisää.