Miami Vice

(USA 2006)

Ohjaus: Michael Mann
Pääosissa: Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong, Naomie Harris, Ciarán Hinds

Michael Mann näyttää ohjaamassaan Miami Vice -filmatisoinnissa miten homma pitää 2000-luvulla hoitaa. 1980-luvun Miami Vice -tv-sarjan tuottaja ja sittemmin lujien toimintaelokuvien tekijä tarttui aiheeseen Jamie Foxxin "painostuksesta" – eikä suotta. Sonny Crockettin (Colin Farrell) ja Ricardo Tubbsin (Foxx) soluttautuminen maailmanlaajuisen rikollisliigan ytimeen on ainakin maallikosta hyvinkin realistisen tuntuista.

Miami Vice on monessa mielessä ja sanatarkasti hieno elokuva. Maisemat ja kuvaus ovat välillä huikean kaunista katseltavaa. Ilmakuvat merestä ja Etelä-Amerikan metsistä valloittavat kyynisemmänkin katsojan. Luonnon ohella myös autot, veneet, kellot ja katulamput luovat elokuvaan Mannille tyypillisen tiiviin ja sinertävän kiiltävän tunnelman. Etenkin pikaveneillä kaahailu Florida Keysin maisemissa saa kämmenet hikoamaan, varsinkin kun huviajelut Bella 530 HT:lla Ukin saaristossa ovat tuoreessa muistissa;)

Kaikki muukin on elokuvassa paikallaan. Käsikirjoitus on hyvä, vaikkakin alussa pitää hieman pinnistellä, jotta pysyy kaikista tapahtumista kärryillä. Kun alkuasetelma on saatu katettua, on loppu ateria pelkkää suussa sulavaa herkkua, joka ei jätä jälkeensä edes pilevää nälkää. Hyvin valittu musiikki siivittää tietysti tätä ateriaa.

Päänäyttelijät ovat myös hyvässä vedossa. Farrellilla ja Foxxilla ei ole vaikeuksia vakuuttaa olevansa Crockett ja Tubbs. Roolihahmojen vakavuus on punnittua ja hyöstetty sopiviin kohtiin pudotetuilla naljailuilla. Rikollispomon kumppania esittävä Li Gong on myös nainen paikallaan. Sivuosassa nähdään lisäksi Nelosella syksyllä alkavan Rome-televisiosarjan (HBO) Caesar Ciarán Hinds.

Miami Vice on taattua laatua, jota Michael Mannilta saattaa odottaa. Elokuva solahtaa kauniisti kategoriaan "suosittelen". IMDb-linkki

3 vastausta artikkeliin “Miami Vice”

  1. Ostin eilen Anttilan alennuksesta Mannin Miami Vicen kympillä. Pakko mainostaa, koska uskon yhä, että ”(i)lmakuvat merestä ja Etelä-Amerikan metsistä valloittavat kyynisemmänkin katsojan”. Vaikkakin olen kuullut myös pettyneitä kommentteja. Itse yritän löytää viikonlopusta kolon, jossa voin taas fiilistellä auringosta ja aalloista. Kesä lähestyy.

  2. Katsoin leffan uudelleen ja vakuutuin siitä, että tässä elokuvassa on potkua, kuin polttoainetta hotkivissa power boateissa. Kuvauksen, näyttelijöiden ja muun ohella musiikkiraita on erinomainen. Mobysta Audioslaveen ja takaisin on matka, jonka mielelläni uusinnan taas.

  3. Hauska huomata, että blogaaja seisoo kirjoituksiensa takana! :o) Henkilökohtaisesti en hirveästi innostunut leffasta ensi näkemällä, oikeastaan vain äänisuunnittelu (toteutuksineen) sekä kuvaus saivat minulta tähden. Sisältö sen sijaan sai vähän hapuilemaan, että hetkinen, mistäs tässä oikein on kysymys. Hyvä tietää, että Miami Vice löytyy nyt myös DVD:ltä lähipiiristä. Ehkä jonain päivänä näen sen uudelleen. Olisiko Michael Mannista teemaksi?!?

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.