Manchurian kandidaatti

(USA 2004)

Ohjaus: Jonathan Demme
Pääosissa: Denzel Washington, Meryl Streep, Liev Schreiber, Jon Voight

Joskus on piristävää katsoa elokuva ilman sen kummempia ennakkotietoja tai -odotuksia. Näin tein tämän Jonathan Demmen ohjaaman toimintatrillerin kanssa. Vasta jälkeenpäin tajusin, että kyseessä on itse asiassa päivitetty versio 1960-luvun elokuvasta. Itsenäisenä elokuvana Manchurian kandidaatti (2004) on monilla high tech -mausteilla seostettu armeija/salaliitto/politiikka-trilleri, joka sopii pimeneviin syysiltoihin kotisohvalta katseltuna.

Tarina alkaa vuoden 1991 Irakin sodasta ja jatkuu nykypäivän Yhdysvalloissa, jossa sodan veteraanit näkevät painajaisia ja alkavat epäillä, että kaikki ei Irakissa mennyt niin kuin he muistavat. Mitään uutta ja erikoista elokuva ei tarjoa. Pikemminkin aineksia on sekoitettu ankarasti toistensa kanssa ja lopputuloksena on keskinkertainen jännityselokuva, jonka loppua voi kukin yrittää arvata tarinan edetessä.

Elokuvaan on saatu joukko näyttelemisen ammattilaisia: Denzel Washington, Meryl Streep ja Jon Voight. Nämä tutut nimet pitävät elokuvan turvallisesti pinnalla, vaikka välillä juoni ja muu tekniikka venettä keikuttaa. Jos jonkin hyvän asian haluaa nostaa esille, voisi se olla se, että tarina saa oman etukortti-vainoharhaisuuden laimenemaan. Harvoja kiinnostaa mitä wc-paperimerkkiä ostan ja kuinka usein. Ainakaan tiedosta saatu hyöty ei ole kovin suuri. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.