Snakes on a Plane

(USA 2006)

Ohjaus: David R. Ellis
Pääosissa: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies, Nathan Phillips, Rachel Blanchard, Keith Dallas

Mitä voi elokuvablogissa sanoa leffasta, jota on innolla odotettu Internetissä virtuaaliajassa mitattuna ikuisuuden? – Ihan ok toimintapläjäys. Latteaa, mutta totta. Samuel L. Jackson ja Snakes on a Plane (tässä järjestyksessä) tuottavat katsojalle 105 minuutin edestä viihdettä, joka ei jää mietityttämään. Parasta Jacksonia tämä ei ole, mutta on tässäkin asennetta.

Elokuvan ohjaajan David R. Ellisin CV on pitkä ja komea. Mukana ovat mm. sellaiset elokuvat kuin Konna ja koukku, Tappava ase, Rikospaikkana Presidio, Star Trek V ja Arpinaama. Ellis ei tietenkään ole ohjannut näitä elokuvia, vaan toiminut stunt-miehenä ja stunt-koordinaattorina. Täten onkin ymmärrettävää, että mies tuntee olonsa kotoisaksi toimintaelokuvien parissa – kenttätyökurssi on suoritettu.

Eikä Ellis mitenkään Snakesin kanssa epäonnistu. Juoni on kuitenkin melko simppeli eikä arvoituksille ole jätetty juuri tilaa. Toisin oli vuonna 2004 valmistuneessa Ellisin ohjaamassa kännykkäelokuvassa Cellular, jonka perusteella Snakesista olisi odottanut muutakin kuin käärmeitä ihmisten aroissa paikoissa.

Elokuva on tehty pilke silmäkulmassa ja se oikeuttaa monia kökköyksiä. Nettikansan toivoma ja kirjoittama Samuel L. Jacksonin repliikki "Enough is enough! I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!" on kuitenkin niin päälleliimatun oloinen, että monia käsikirjoittajia varmaan kylmää. Replan taustatarina kuitenkin oikeuttaa tämänkin, jos ei ota elokuvaa taidemuotona liian vakavasti.

Elokuva on ehkä parhaimmillaan hyvässä seurassa perjantai-iltana DVD:ltä katsottuna. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Snakes on a Plane”

 1. hyvä käpm oikeuttaa kaiken?
  Roska voi olla roskaa, jos se on tosikovaa roskaa ja sen katsoo roska asenteella?

  Periaatteessa kyllä ja niinhän itsekin katson paljon leffoja, mutta on se vaan surullista että Samuel(ex-idollini) on mennyt tekemään jotin näin kauheaa, vain pilke silmäkulmassa. EI SAATANA!

  Hollywoodin pitää tuotaa leffoja ja sitä se tekeekin, mutta rajansa kaikella. Miksi se ei tuottaisi Pink Flamingossia uudelleen. Siinä oli Kämp leffa ja sen uudelleen tuottaminen osoittaisi typeryyttä joka sopisi leffaan/Hollywoodiin!!
  http://www.imdb.com/title/tt0069089/

  Hollywood, I love it!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.