Lapsia ja aikuisia

(Suomi 2004)

Ohjaus: Aleksi Salmenperä
Pääosissa: Minna Haapkylä, Kari-Pekka Toivonen, Minttu Mustakallio

Alusta alkaen tuntuu, että tämän elokuvan olen jo nähnyt, ja niinhän se taitaa olla. Aleksi Salmenperän ohjaama Lapsia ja aikuisia solahtaa vaivattomasti viime vuosien suomalaisten elokuvien joukkoon: samat näyttelijät, sama pääkaupunkiseudun ylemmän keskiluokan miljöö, sama ajankohtainen ja "erilainen" käsikirjoitus.

Tarina kertoo Venlasta (Minna Haapkylä) ja Anterosta (Kari-Pekka Toivonen), jotka yrittävät saada lasta. Tai siis Venla haluaisi, mutta Antero ei, koska hänelle pikaluistelu on tärkeämpää (vau!). Sattumoisin Venla työskentelee psykologina lapsettomuusklinikalla, mikä antaakin kaivatun "erilaisen" sävyn tarinaan.

Klinikalla työskentelee myös Satu (Minttu Mustakallio), joka häilyy hetero- ja lesbosuhteiden välillä, ja tästähän se soppa koeputkeen syntyy. Saadaan mukaan myös ajankohtainen kysymys lesbopareista ja lapsista. Vaikka aiheissa riittäisi mielenkiintoa, ei sitä elokuvaan ole jäänyt paljoa.

Henkilöt eivät ole kiinnostavia, vaan niitä samoja, joita jokaisessa suomalaisessa elokuvassa. Tarina junnaa paikallaan ja silloin kun se etenee, se vie aivan ihmeellisille vesille. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.