Happy-Go-Lucky

(Iso-Britannia 2008)

Ohjaus: Mike Leigh
Pääosissa: Sally Hawkins, Alexis Zegerman, Eddie Marsan

Happy-Go-Lucky (2008)
Happy-Go-Lucky (2008)

Happy-Go-Lucky kertoo pirteästä ja alati pulputtavasta ala-asteen opettajasta, Poppysta (Sally Hawkins), jonka korkeat energiatasot jakavat katsojat todennäköisesti kahteen leiriin: toiset ihastelevat ja toiset ärsyyntyvät.  Kuuluin valitettavasti jälkimmäisiin – ainakin leffan alkumetreillä. Elokuva oli ehdolla parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta tämän vuoden Oscar-gaalassa.

Happy-Go-Lucky on ensimmäinen Mike Leigh’n ohjaus, jonka olen nähnyt, enkä siksi pysty vertaamaan sitä miehen aiempiin teoksiin (mm. Vera Drake). Elokuva kärsii omassa katselussani liian korkeista ennakko-odotuksista, joita olin ruokkinut satunnaisilla elokuva-arvioilla. Elokuva on humaani ja se ottaa esille tärkeitä yhteiskunnallisia asioita, mutta jollain tapaa kokonaisuus hajoaa ellei pysty täysin häkeltymään Poppyn positiivisuudesta.

Elokuvan parasta antia on vastakohtien törmäily pienessä Ford Focuksessa, kun päähenkilö Poppy opettelee ajamaan autoa tiukkapipoisen ja vainoharhaisen opettajan,  Scottin (Eddie Marsan) opastuksella. Maailmankatsomusten yhteentörmäys on kuvattu erittäin intensiivisellä tavalla, jossa auton sisätila kuvastelee hienosti monikulttuurisen yhteiskunnan nurkkauksia, joissa ihmisten on lopulta hengitettävä samaa ilmaa. Dvd:n lisämateriaalissa kuvataan, miten autokohtaus on teknisesti syntynyt. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.