Ikuinen rakkaus

(Enduring Love, Englanti 2004)

Ohjaus: Roger Michell
Pääosissa: Daniel Craig, Samantha Morton, Rhys Ifans

Enduring Love (2004)

Joe (Daniel Craig) ja Clair (Samantha Morton) ovat aloittamassa piknikiä Oxfordin vehreällä niityllä, kun tyhjästä ilmestyy karannut kuumailmapallo, jonka kyydissä on pieni poika. Joe ja joukko muita paikalle sattuneita miehiä yrittävät pysäyttää kuumailmapallon ja yrityksessä yksi miehistä menettää henkensä. Tapaus ei jätä Joeta rauhaan.

Ikuinen rakkaus on Roger Michellin ohjaama thrillerin aineksia sisältävä ihmissuhdedraama. Poljento on postmodernin verkasta brittiläisellä tunnelmalla sävytettynä. Verkkaisuus on ymmärrettävää, kun näkee edessään Haris Zambarloukosin upean kuvauksen. Vihreät niityt jäävät hehkumaan pitkäksi aikaa mieleen.

Kuvauksen ohella elokuvan vahvuus on näyttelijöissä. Varsinkin tuore Bond, Daniel Craig tekee vahvan roolityön lontoolaisena tiedemiehenä, joka teoretisoi rakkaudesta paremmin kuin sitä elämässään harjoittaa. Loppua kohden tunnelma alkaa tiivistyä ja elokuva loppuu juuri oikeaan aikaan. Suositeltava lämmittely ensi viikon perjantain Casino Royalelle. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Ikuinen rakkaus”

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.