Seitsemännen portaan enkeli

(Angela’s Ashes, USA/Irlanti 1999)

Ohjaus: Alan Parker
Pääosissa: Emily Watson, Robert Carlyle, Joe Breen

Angela's Ashes (1999)
Angela's Ashes (1999)

Säästelin Alan Parkerin ohjaamaa elokuvaa siihen asti kunnes olin lukenut Frank McCourtin omaelämakerrallisen romaanin Seitsemännen portaan enkeli (1996). Toisaalla blogissa onkin jo keskusteltu yleisesti kirjan ja elokuvan suhteista, eikä tässä varmaan tule mitään uutta.

McCourtin kirja kertoo onnettomasta lapsuudesta, jonka onnettomuutta lisää se, että se piti elää Irlannissa. McCourtin perhe elää jatkuvassa niukkuudessa ja jos rahaa joskus on, tuhlaa isä ne Guinnessiin. Vanhempia näyttelevät Emily Watson ja Robert Carlyle.

Elokuva seuraa oivallisesti kirjan tunnelmaa ja on kelpo esimerkki romaanin onnistuneesta filmatisoinnista. Miljöön lisäksi elokuva ei kuitenkaan tarjoa mitään uutta kirjan lukeneelle. Päinvastoin, koska aikaa on rajoitetusti, on osia tarinasta jouduttu jättämään pois.

Silti elokuvaa voi suositella, koska se kuvaa Frank McCourtin tarinan huumorilla ja lämmöllä. Kirjan henki on säilytetty. Tosin aivan lopun olisi toivonut seuraavan kirjan meininkiä. Nyt jälkimaku on perinteisen patrioottinen. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Seitsemännen portaan enkeli”

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.