Erämaan armoille

(Into the Wild, USA 2007)

Ohjaus: Sean Penn
Pääosissa: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

Into the Wild (2007)
Into the Wild (2007)

Serkku suosittelee -sarja jatkuu. Tällä kertaa on vuorossa hieno ”takaisin luontoon” -elokuva, jota serkku luonnehtii seuraavin sanoin:

Suosittelen Into The Wildia. Vaikka päähenkilön puuhista ja niiden perusteluista voidaan olla montaa mieltä, Sean Penn on ohjannut (pääpiirteittäin) tositapahtumiin perustuvasta aiheesta hienon elokuvan. Musiikista vastaa aika pitkälle Pearl Jamin Eddie Vedder.

Elokuva kertoo nuoresta ja lupaavasta opiskelijasta, Christopher McCandlessista (Emile Hirsch), joka myy lähes kaiken maallisen omaisuutensa ja suuntaa takaisin luontoon. Christopherin lopullinen tavoite on elää Alaskassa luonnon sääntöjen ehdoilla – kaukana modernista yhteiskunnasta. Kuten serkkukin sanoo, voi päähenkilön perusteluista olla montaa mieltä. Christopherin teiniangsti ei kuitenkaan häiritse kauan, koska tarina kehittyy luontevasti eteenpäin.

Sean Pennin ohjaama koskettava kuvaus on sukua Werner Herzogin ohjaamalle dokumentille Grizzly Man (2005), joka nähtiin pari viikkoa sitten televisiossa. Elokuvat kertovat tarinan ihmisistä, jotka haluavat pois nykyaikaisesta ihmisyhteiskunnasta kohti jotain alkuperäisempää luonnontilaa. Siirtymä ei ole helppo eikä aina edes mahdollinen. Useiden satojen vuosien yhteiskunnallista kehitystä ei voi pyyhkiä pois kuin katupölyä kengistä. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.