Kuningasmies

(Suomi 2020)

Ohjaus: Tapio Kauma
Pääosissa: Tapio Kauma, Niko Hill, Harri Kankaanpää

Kuningasmies (2020)

Kesä on mökkeilyn aikaa. Varsinkin nyt kesällä 2020, kun koronaviruksen aiheuttaman erikoistilanteen vuoksi monet meistä ovat päättäneet pysyä kotimaan rajojen sisäpuolella.

Suomalaisen kaveriporukan tekemässä lyhytelokuvassa Kuningasmies ystävykset Raimo (Tapio Kauma) ja Osku (Niko Hill) saapuvat jälkimmäisen mökille viikonlopun viettoon. Pian alkaa kuitenkin tapahtua kummia, kun mökin yläkerrassa ja pihalla hiippailee valkoisiin haalareihin pukeutuneita epämääräisen näköisiä olentoja. Toiminnan mies Raimo tarttuu oitis haasteeseen ja hyökkää tunkeilijoiden kimppuun. Pian mukaan taistoon liittyy myös Raimon paikalle kutsuma Pentti (Harri Kankaanpää).

Tapio Kauman ohjaama ja käsikirjoittama 25-minuuttinen elokuva on humoristinen splatter-leffa, jossa tekoveri roiskuu ja aseet paukkuvat. Splatter ei varsinaisesti ole lempielokuvagenreni, mutta täytyy sanoa, että YouTubessa julkaistu Kuningasmies on toteutettu varsin oivallisesti.

Juonen kuljetus ja erikoistehosteet toimivat tunnelmaan sopivalla tavalla. Huomaa, että harrastuspohjalla toimiva ryhmä on perehtynyt asiaansa, vaikkei kenelläkään taida olla alan varsinaista koulutusta.

Elokuvan kokonaisbudjetti on ollut vain muutamia satoja euroja. Rahan sijaan tekijätiimillä tuntuu olevan aito halu tehdä elokuvia 1980-luvun toimintaleffojen hengessä ja sillehän pitää nostaa hattua. Aiemmin sama ryhmä on julkaissut tunnin mittaisen elokuvan Lääkekoe (2018).

Syrjäisille mökeille sijoittuvia jännitys- ja kauhuleffoja on tehty useita (esim. Evil Dead, Cabin Fever). En kuitenkaan pääse irti ajatuksesta, että Kuningasmies olisi saanut vaikutteita Kummeli-komediaryhmän sketsistä Selviytyjät. Sketsi on oman alansa klassikko ja siksi varsin hyvä inspiraation lähde suomalaiselle splatterhupailulle.

Mukavaa mökkeilyä!

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.