The Midnight Sky

(USA 2020)

Ohjaus: George Clooney
Pääosissa: George Clooney, Felicity Jones, David Oyelowo

Ilmastonmuutos ja sen haitalliset vaikutukset planeettamme elämälle on yksi keskeisimpiä uhkia, johon joudumme ihmiskuntana löytämään ratkaisun. Nuoret tietävät tämän. Myös vanhempien sukupolvien on aika ymmärtää tämä.

Vanhempi herrasmies George Clooney on ottanut uhan ilmeisen tosissaan ja ohjannut aiheesta elokuvan, jossa myös näyttelee itse pääosaa. Netflixin julkaisema The Midnight Sky perustuu Lily Brooks-Daltonin kirjaan Good Morning, Midnight (2016).

Elokuvassa maapallon suojelu on epäonnistunut totaalisesti ja ihmiskunta on lopun oma. Tutkija Augustine Lofthouse (Clooney) on jäänyt yksin vartioon napapiirin tutkimusasemalle. Samaan aikaan kaukaa avaruudesta on palaamassa The Aether -niminen alus, jonka tehtävänä on ollut tutkia Lofthousen tutkimuksiin perustuen Jupiterin kuun, K-23:n elinkelpoisuutta ihmisille.

Planeettamme Maa on ainutlaatuinen ja kaunis paikka

The Midnight Sky on kylmäävän hyvä elokuva ihmisen vastuuttomuuden seurauksista. Se kuvaa olosuhteita, joihin voimme joutua, jos pilaamme oman ja muiden eliöiden elinympäristön.

Elokuvan käsittelemät teemat – luonnon tuhoutuminen, yksinäisyys, perhe, jälkikasvu ja ihmiskunnan tulevaisuus – eivät ole täysin omaperäisiä. Samoja kysymyksiä on pohdittu muun muassa sellaisissa viime vuosien elokuvissa kuin Gravity (2013), Interstellar (2014), Yksin Marsissa (2015) ja Ad Astra (2019). Näihin elokuviin verrattuna The Midnight Sky on kerronnaltaan ehkä hieman verkkaisempi ja epädynaamisempi, mutta se on silti tärkeä ja visuaalisesti hyvin toteutettu puheenvuoro.

Planeettamme Maa on ainutlaatuinen ja kaunis paikka, jota emme saa tuhota. Tästä aiheesta sopii tehdä elokuvia tasaisin väliajoin.

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.