Rocky Balboa

(USA 2006)

Ohjaus: Sylvester Stallone
Pääosissa: Sylvester Stallone, Burt Young, Geraldine Hughes

Rocky Balboa (2006)
Rocky Balboa (2006)

Rocky-maratonin jatkoksi sopii erinomaisesti teattereissa pyörivä Rocky Balboa eli kuudes osa 30 vuotta jatkuneessa nyrkkeilysaagassa. Sylvester Stallonen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva palaa ykkösosan tunnelmiin, muttei sen maailmaan. Kyseessä ei ole uusi ”Begins”-tarina, vaan pikemminkin ”Rocky Ends”.

Alkuperäisen Rockyn tavoin tässä leffassa ollaan enimmäkseen nyrkkeilukehän ulkopuolella. Ikääntynyt Rocky pyörittää kotikulmillaan italialista ravintolaa ja viihdyttää asiakkaita muisteluillaan. Adrian on kuollut, mutta veli ja Rockyn pitkäaikainen ystävä Paulie (Burt Young) on yhä kuvioissa. Samoin Rockyn poika, jota esittää Milo Ventimiglia.

Uutena henkilönä tarinaan ilmestyy Marie (Geraldine Hughes), jota Rocky vuosia sitten torui tupakanpoltosta tämän ollessa nuori tyttö. Taustavoimiensa tukemana Rocky asettuu vielä kerran haasteen eteen, kun urheilukanavan tietokonespekulaatiot saavat urheiluyleisön kiinnostumaan unelmaottelusta.

Balboa on leffana ihan kohtuullinen ja hyvä päätöluku Rockyn tarinalle. Stallone on ohjaajana ajan tasalla. Jos lapsellinen Rocky V olisi jäänyt sarjan viimeiseksi osaksi, olisi Rocky poistunut kuvioista myötähäpeän saattelemana. Nyt exit on taistelijallemme sopiva. IMDb-linkki

2 vastausta artikkeliin “Rocky Balboa”

  1. Vaikea uskoa että Rocky V:n jälkeen sarjaan saisi enää uutta puhtia.En ole Rocky Balboaa nähnyt enkä voi sanoa sen olevan edes katsottavien elokuvien listalla, vaikka kohtuullisen hyvää olen leffasta kuullut.Minulle kuitenkin Rockyt alkavat ja loppuvat siihen ensimmäiseen, enkä oikeastaan kaipaa saman uudelleen lämmittelyä.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.