Lantana

(Australia 2001)

Ohjaus: Ray Lawrence
Pääosissa: Anthony LaPaglia, Rachael Blake, Barbara Hershey

Lantana (2001)

Katsoin tämän australialaisen elokuvan Perthissä asuvan ystäväni suosituksesta. Rocky-maratonin jälkeen leffa olikin piristys, vaikkei yleistunnelma olekaan pirteä, vaan pikemmin taantunut. Kyseessä on katoamismysteeri, jossa kadonneena on parisuhteen ilo.

Tarina pyörii viiden pariskunnan ympärillä, joilla lähes kaikilla on suhteessa jotain hankausta. Keskiössä on etsivä Leon Zat, jota näyttelee tv-sarjasta Ilman johtolankaa tuttu Anthony LaPaglia. Leon ja hänen vaimonsa Sonjan (Kerry Armstrong) suhde on viilentynyt ja uskottomuus ja luottamuksen puute nakertavat parisuhdetta.

Toisaalla myös Sonjan terapeutin Valerie Somersin (Barbara Hershey) avioliitto rakoilee, kun mies ja vaimo eivät enää keskustele keskenään. Parin nuori tytär on surmattu 1,5 vuotta aiemmin.

Päähenkilöiden elämät kietoutuvat yhteen, kun eräänä iltana Valerie Somers katoaa ajettuaan ojaan syrjäisellä tiellä. Tämä käänne ei tosin satu ennen elokuvan puoltaväliä, koska alkupuolisko kuluu henkilöiden taustojen esittelyyn. Tämä aiheuttaa väistämättä tarinan tempon tippumisen.

Andrew Bovellin näytelmään perustuva elokuva ei ole tiivis trilleri, vaan ihmissuhde-elokuva, jossa mysteeri luo taka-alan maiseman. Etualalla on luottamuksen ja intohimon merkitys ihmisen elämässä ja parisuhteessa. Dialogilla on suuri merkitys, minkä ymmärtää, kun kyseessä on alun perin näyttämölle kirjoittettu teos.

Voin suositella katsottavaksi, varsinkin jos pidit esim. Daniel Craigin elokuvasta Ikuinen rakkaus. Tai siis toisinpäin, jos pidit Lantanasta, voisit pitää myös Ikuisesta rakkaudesta. Niin kuka ei pitäisi ikuisesta rakkaudesta? IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.