Häivähdys purppuraa

(The Color Purple, USA 1985)

Ohjaus: Steven Spielberg
Pääosissa: Danny Glover, Whoopi Goldberg, Oprah Winfrey, Laurence Fishburne

The Color Purple (1985)

Jos tätä elokuvaa pitäisi kuvailla parilla sanalla, voisi kuvaus olla: amerikanafrikkalaisten Tuulen viemää. Tarina kartoittaa Celien (Whoopi Goldberg) elämäntarinan, mutta rönsyilee sopivasti, jotta se onnistuu piirtämään potretin kokonaisesta sukupolvesta.

Häivähdys purppuraa kuului ”tiedostavimpiin” suosikkeihini jo teini-iässä. Steven Spielbergin ohjaama ja Alice Walkerin romaaniin perustuva elokuva kokoaa yhteen komean näyttelijäkaartin. Osissa nähdään mm. Danny Glover, Margaret Avery, Oprah Winfrey, Larry Fishburne ja Rae Dawn Chong.

Myös kameran takana on rautainen ammattilainen. Aavistuksen pastellimaisen elokuvan on kuvannut pitkän uran tehnyt Allen Daviau, joka on tehnyt yhteistyötä Spielbergin kanssa myös elokuvissa E.T. ja Auringon valtakunta.

Tammikuun American Cinematographer -lehti on omistanut kymmenen sivua Allen Daviaulle. Artikkeli pani huomioimaan erityisesti kuvaukseen liittyviä seikkoja ja esim. tarinassa esiintyvän kapakan valaistuksen yksityiskohtia. Tämä on jälleen esimerkki siitä, että elokuvaharrastuksesta riittä huvia, vaikka katsoisi yhtä elokuvaa uudelleen ja uudelleen. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.