Olen kuka haluat (2019)

Celle que vous croyez (Ranska)
Ohjaus: Safy Nebbou
Pääosissa: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil
Kesto: 102 min.
Ikäraja: K-12

Ranskalaisissa elokuvissa on monesti omanlainen, juonellisesti lievän anarkistinen ote. Entinen työkaverini sanoi hyvin, että ranskalaisen leffan hienous piilee siinä, että se voi päättyä milloin tahansa. Juonta voidaan viedä eteenpäin mielenkiintoisia sokkeloita pitkin ja päättää, että tämä päättyy nyt tähän.

Celle que vous croyez (2019)

Jotain tällaista voi kokea myös Safy Nebboun ohjaamassa elokuvassa Olen kuka haluat (2019). Siinä Juliette Binoche näyttelee Clairea, viisikymppistä, 20 avioliittovuoden jälkeen eronnutta, kahden pojan äitiä, joka aloittaa Facebookissa suhteen nuoremman miehen Alexin (François Civil) kanssa.

Claire tekeytyy sukulaistytön valokuvien avulla 24-vuotiaaksi ja kommunikoi miehen kanssa vain somessa ja puhelimessa. Tarina saa erilaisia käänteitä, mutta lopputuloksena on hieno tutkielma parisuhteista, vanhenemisesta, läheisyyden kaipuusta ja rakkaudesta – ja siinä sivussa myös sosiaalisesta mediasta.

Binoche valloittaa jälleen taidoillaan. On myös ilo nähdä Ranskan ykkösnimi elokuvassa, joka on kaikin puolin onnistunut. Aiemmin tässä kuussa näkemäni Binochen tuoreempi elokuva Both Sides of the Blade (2022) ei ollut näyttelijätyöstä huolimatta niin toimiva.

Olen kuka haluat on loppuun asti mietitty ja toteutettu ranskalainen laatuleffa. Siksi se sopi hyvin myös Järvenpään Opiston elokuvakerhon ohjelmistoon, jossa sen alkuviikosta näin. Lue lisää elokuvakerhosta täällä.

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.