Puhu hänelle

(Hable con ella, Espanja 2002)

Ohjaus: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Javier Cámara, Darío Grandinetti, Leonor Watling, Rosario Flores

Olin työkavereiden kanssa katsomassa joulukuun puolessa välissä Ryhmäteatterissa Paniikki -näytelmää. Näytelmässä miehet katsovat ja analysoivat Almodóvarin Puhu hänelle -elokuvaa. Se on osa vaustauksia etsivien miesten oma-apu terapiaa. Näytelmän takia tiesin joitakin juonenkäänteitä elokuvasta, mutta silti se pääsi yllättämään.

Elokuvan tuottama kokonaisuus lähenee täydellisyyttä – jos ei pelkää hehkuttaa. Kuvaus, värit, musiikki, tempo ja espanjan kieli luovat sopusointuisen elokuvan, jota katsoessa elämä näyttäytyy uudenlaisena. Almodóvarin elokuvat ovat olleet minulle lähes aina valloittavia kokemuksia. Niissä saa nauraa, pohtia ja hiljentyä. Erityisesti on jäänyt mieleen Kaikki äidistäni.

Puhu hänelle -elokuvaa voisi pitää eräänlaisena vastakohtana Almodóvarin elokuvalle Naisia hermoromahduksen partaalla. Nyt tarinan naiset ovat suurimman osan ajasta koomassa. Miehet yrittävät puhua naisille. Koska naiset eivät vastaa, alkavat miehet puhua keskenään. Suosittelen elokuvaa lämpimästi. Keskivaiheen mykkäelokuva-jakso on hellyyttävän poikamainen. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.