Lost Boys

(USA 1987)

Ohjaus: Joel Schumacher
Pääosissa: Jason Patric, Corey Haim, Dianne Wiest, Kiefer Sutherland

Lost Boys (1987)Äiti (Dianne Wiest) muuttaa kahden poikansa (Jason Patric ja Corey Haim) kanssa Kalifornian rannikkokaupunkiin, jossa perhe joutuu vampyyrien silmätikuksi (!). Joel Schumacherin ohjaama elokuva on täyttä häröilyä alusta loppuun. Kaikilla on koko ajan tuli takamuksen alla, vaikka kyse olisi ruoanlaitosta. Hyväksi ei tätä elokuvaa voi millään ilveellä sanoa, mutta esiintyvät siinä sentään Corey Feldman ja Corey Haim yhdessä. IMDb-linkki

5 vastausta artikkeliin “Lost Boys”

  1. Siis tässä on niin syvällinen ja mietitty elokuva pullollaan vertauskuvia ja symboliikkaa.Isoveli joutuu väärään seuraan ja käyttää aineita joita muu perhe ei voi hyväksyä tai edes ymmärtää, mutta onneksi perhearvot voittavat lopussa ja koukkuun jääminen vältetään hiuksen hienosti (sori nyt taisi tulla spoilereitakin hieman).Niin ei mitenkään poikkeuksellisen omaperäinen idea, mutta Joel Schumacherilta ei kai voi tämän enempää odottaa.Toistakaa kaikki perässäni : ”Drugs are bad..M’key.”

    Ainoa asia joka jätti hymyn meikäläisen kasvoille oli tieto siitä että vielä joskus kaikki omaksumani sarjakuvatietous pelastaa henkeni..aivan kuten tässä elokuvassa.Sarjakuvanörtit perivät maan.

  2. Symboliikkaa tosiaan leffasta löytyy. Parhaimpia kohtia on, kun ”vampyyrin tappajat” lataavat vesipyssyihinsä sisältöä perheen kylpyammeesta, johon on sekoitettu kirkosta haettua vihkivettä ja murskattuja valkosipuleja. Eniten mua kyllä häiritsi se ihme hosuminen, joka monessa kohtaa on. Kun esim. perheen äiti kohtaa vieraalla pihalla haukkuvan koiran ja joutuu poistumaan takavasemmalle, on kohtauksesta tehty takaa-ajo Indiana Jones -mittakaavassa. Enkä millään usko, että myötähäpeä on tarkoituksellisesti aiheutettua.

  3. Joo..kyllä pahaa teki katsella myös rantabile kohtauksessa esiintyvää bändiä.Huh Huh ! Oli siinä niin öljyttyä muskelia ja ponihäntää laulajalla että ! Kliseitä löytyy muutenkin koko leffan läpi tasaiseen tahtiin.

  4. Katsoin leffan uudelleen ja täytyy ottaa ylläolevasta negatiivisuudesta pieni hiven pois. ”Lost Boys” on nuorille suunnattu seikkailuelokuva ja tyylilajissaan ihan ok. Varsinkin Corey Feldmanin ja Jamison Newlanderin esittämät vampyyrintappajat ovat aidosti hauskoja. Tai siis ainakin tuossa 1980-luvun lopun nuorisokontekstissa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.