Loistavat Bakerin pojat (1989)

The Fabulous Baker Boys (Yhdysvallat)
Ohjaus: Steve Kloves
Pääosissa: Jeff Bridges, Michelle Pfeiffer, Beau Bridges
Kesto: 114 min.
Ikäraja: S

Jos pidät aikuiseen makuun tehdystä laadukkaasta ihmissuhdedraamasta ja jazz-musiikista, niin Steve Klovesin ohjaama ja käsikirjoittama Loistavat Bakerin pojat on erittäin hyvä valinta.

The Fabulous Baker Boys (1989)

Jazzin lisäksi tässä teoksessa on moni muukin asia kohdallaan, esimerkiksi näyttelijät. Pääosia esittävä kolmikko Jeff Bridges, Michelle Pfeiffer ja Beau Bridges onnistuvat rooleissaan oivallisesti. Oikean elämän veljekset Jeff ja Beau näyttelevät elokuvassa Bakerin veljeksiä, jotka päättävät palkata suosiossa hiipuvan pianoduonsa vahvistukseksi uuden solistin. Tehtävään löytyy Susie Diamond, jota esittää Pfeiffer.

Näyttelijätyön ja käsikirjoituksen yhteisvaikutuksesta henkilöhahmot ovat uskottavia ja tarina etenee sujuvasti ilman teennäisiä vastakkaisasetteluja. Pääkolmikon kohtaamat ongelmat tuntuvat samaistuttavilta.

Yksi mielenkiintoinen teema elokuvassa on omien unelmien tavoittelu ja elämän realiteetteihin sopeutuminen. Kumpi on lopulta tärkeämpää – tehdä työtä, jolla elättää itsensä ja perheensä vai tavoitella unelmia, joihin liittyy riski toimeentulo-ongelmista?

Elokuva oli ehdolla neljän Oscar-palkinnon saajaksi vuonna 1990, mutta yhtään pystiä ei tullut. Myös Michelle Pfeiffer oli ehdolla, mutta Oscar meni ohi suun. Sen sijaan hän sai roolistaan mm. Golden Globe -palkinnon.

Elokuva on katsottavissa Yle Areenassa vielä 31.5.2023 saakka. Suosittelen.

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet

3 vastausta artikkeliin “Loistavat Bakerin pojat (1989)”

  1. Katsoin tämän äskettäin itsekin uudestaan pitkästä aikaa ja hienosti toimi edelleen! Ja näin aikuisemmalla iällä voisin sanoa että saattoi toimia jopa paremmin. Ymmärrys työelämän vaatimista (?) kompromisseista on rajallinen teini-iässä ja elämän kokemus avaa paljon uusia näkökulmia elokuvan tapahtumiin. Tyylikäs leffa kaikin puolin

    1. Samaa mieltä kanssasi, Teo. Pakko vielä kerran sanoa, että Jeff Bridges on mahtava tässäkin elokuvassa.

      1. Jeff Bridges on kyllä loistava kaikessa! Vaikka muutamassa aika ala-arvoisessa pätkässäkin on esiintynyt (IMHO) mutta ei miehen suorituksessa ole niissäkään ollut moittimista

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.