The Batwoman (1968)

La Mujer Murcielago (Meksiko)
Ohjaus: Rene Cardona
Pääosissa: Maura Monti, Roberto Cañedo, Héctor Godoy
Kesto: 81 min.
Ikäraja: Ei tiedossa

Tunnetuista sarjakuvahahmoista kaksi on erityisen lähellä sydäntäni: Mustanaamio (s. 1936) ja Batman (s. 1939). Näistä kahdesta Batman kumppaneineen on ollut selkeästi useammin myös elokuvasovitusten kohteena, ks. aiemmat kirjoitukset blogissa: Batman (1989), Yön ritari (2008).

La Mujer Murcielago (1968)

Yksi kuriositeetti Batmanin maailmaan sijoittuvien elokuvien sarjassa on vuonna 1968 ilmestynyt meksikolainen La Mujer Murcielago (eng. The Batwoman), joka on samalla ensimmäinen Lepakkonaisesta kertova elokuva. The Batwoman kertoo meksikolaista vapaapainia eli Lucha Libreä harrastavasta varakkaasta naisesta (Maura Monti), joka auttaa Acapulcon poliisia ratkomaan rikoksia lepakkonaisen asussa.

Lepakkonainen kutsutaan apuun, kun kaupunkia piinaavat miespainijoiden oudot kuolemat. Tapahtumien taustalta paljastuu diabolista naurua harrastava tiedemies tohtori Williams ja hänen apurinsa Igor. Kaksikko on kehittämässä kalan ja miehen yhdistelmää eli kalamiestä. Ei siis sitä suomalaisella järvellä soutelevaa leppoisaa kaveria, vaan kalan ja miehen suomuista synteesiä, jolla on tappajan vaistot.

The Batwoman on yhdistelmä Adam Westin Batmania (1966-1968) ja ensimmäisiä James Bond -elokuvia. Vaikutteita on otettu erityisesti Pallosalamasta (1965) ja sen pääpahiksen laivaan rakennetusta operaatiokeskuksesta. The Batwoman -leffassa onkin Pallosalaman tapaan upeita vedenalaisia otoksia sekä lisänä tyylikästä jazzia.

Elokuvan toimintakohtaukset eivät ole kovinkaan onnistuneita, sillä niistä on kadotettu kaikki jännitys johonkin. Juonipaljastuksen uhallakin on todettava, ettei myöskään pääpahiksen laivan pienoismallin räjähtäminen elokuvan lopussa tuota erityisiä väristyksiä.

Yhtä kysymystä jään miettimään: milloin saadaan uusi koko illan elokuva Mustanaamiosta.

Lisätietoa elokuvasta:
Letterboxd / IMDb

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.