The Queen

(Britannia 2006)

Ohjaus: Stephen Frears
Pääosissa: Helen Mirren, Michael Sheen, James Cromwell

The Queen (2006)Samalla kun media uutisoi prinssi Harryn lähettämisestä Irakiin, pyörii Suomessakin kuninkaallisesta perheestä ja monarkian haasteista kertova elokuva The Queen. Stephen Frearsin ohjaama elokuva on Helen Mirrenin upean roolityön ja aiheensa puolesta sopiva kandidaatti myös sunnuntaisessa Oscar-kisassa.

Päällisin puolin elokuvan aiheena on prinsessa Dianan kuolema ja sen aiheuttama tunnemylläkkä maailmalla ja erityisesti Isossa-Britanniassa. Tragedian kautta tarinan keskiöön jää kuitenkin kuningasperheen reaktiokyky ja -halu yllättävän tapahtuman jälkeen.

Elokuvassa kuningatar Elisabeth II (Helen Mirren) tulkitsee maailmaa vanhan, toisen maailmansodan aikaisen sapluunan mukaan, mikä johtaa virhearvioihin ja kuningasperheen kansansuosion laskuun. Fiktio ja tositapahtumat limittyvät kiinteästi toisiinsa.

Tositapahtumiin perustuvilla leffoilla on aina rima hieman korkeammalla kuin täysin fiktiivisillä elokuvilla. The Queen on säädyllinen kuvaus tositapahtumista, jotka koskettivat monia. Tragediassa ei myllerretä, vaan tapahtumia käytetään monarkian nykytilan analysointiin. Lopputulos on miellyttävää katseltavaa. Joidenkin mielestä tempo voi olla liiankin verkkainen, mutta minulle kelpasi. Toisaalta elokuvateatterissa koettu elokuva oli taas piristävä kokemus. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “The Queen”

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.