Drive My Car (2021)

Doraibu mai kâ (Japani)
Ohjaus: Ryûsuke Hamaguchi
Pääosissa: Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima
Kesto: 179 min.
Ikäraja: K-12

Jos olisin mukana tekemässä koko illan elokuvaa, toivoisin sen olevan kuin Drive My Car. Tässä on niin moni asia kohdallaan, että elokuvan katsominen tuntuu sielussa saakka.

Elokuva tarjoaa upeita kuvia Japanista, sydämen sivistystä, lunta, jazzia ja klassista. Tarina, tunnelma, näyttelijät ja tietysti myös Saab 900 ovat osa onnistunutta kokonaisuutta.

Drive My Car (2021)

Ryûsuke Hamaguchin ohjaama elokuva perustuu japanilaisen Haruki Murakamin Drive My Car -nimiseen noin 40 sivun novelliin, joka avaa novellikokoelman Miehiä ilman naisia (Tammi 2016).

Katso postaus kirjasta Instagramissa 29.3.2022

Tarina kuvaa teatteriohjaaja Yusuke Kafukun ja tämän tv-alalla toimivan vaimon rakkaustarinaa ja suhteen traagisia käänteitä. Elokuva on matka surun ja sovinnon läpi.

Elokuvassa tehdään samaan aikaan fyysistä ja henkistä matkaa. Kafuku lähtee Hiroshimaan ohjaamaan Tsehovin näytelmää ja tutustuu tällä matkalla nuoreen naiskuljettajaan, joka palkataan kuljettamaan ohjaajaa tämän omalla Saabilla.

Drive My Car on visuaalisesti upea ja äänimaailmaltaan kaunis. Se on myös kiinnostava kertomus teatterista, rakkaudesta ja ihmissuhteista.

Elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlilla parhaan käsikirjoituksen palkinnon ja oli Japanin ehdokas Oscar-palkinnon saajaksi parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa.

Olen nähnyt elokuvan kerran teatterissa ja toisen kerran kotisohvalla. Yle Teema esittää teoksen tänään keskiviikkona 15.11.2023, ja ehkä se pitää katsoa taas uudelleen.

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.