Kirja: Leffapäiväkirja (2024)

Perustin Eilen elokuvissa -blogin vuonna 2005, jolloin minä ja internet olimme vielä kovin nuoria. Sain idean elokuva-aiheisen verkkopäiväkirjan pitoon vastaavasta kirjoihin keskittyvästä verkkosivustosta.

Kuvassa Piia Latvalan ja Taru Niemisen Leffapäiväkirja (Kirjapaja, 2024).

Maaliskuun alussa sain arvioitavaksi Piia Latvalan ja Taru Niemisen kirjoittaman Leffapäiväkirjan (Kirjapaja, 2024), joka toteuttaa elokuvapäiväkirjan ideaa perinteisessä painetun kirjan muodossa.

143-sivuinen Leffapäiväkirja jakautuu kahteen pääosaan. Ensin on noin 50 sivua erilaisia teemasivuja, joiden myötä kirjan haltija voi kirjata vaikka toisten suosittelemia elokuvia, pelata eri genre-elokuvien bingoa tai haastaa itsensä katsomaan leffoja eri vuosikymmeniltä ja eri puolilta maailmaa. Toisen osan kirjasta muodostavat varsinaiset päiväkirjasivut, joita on varattu 94:lle elokuvalle.

Pidän erityisesti siitä, että lukijaa ja elokuvien katsojaa kannustetaan tutustumaan teoksiin eri aikakausilta ja mantereilta. Liian helposti elokuvien kanssa jämähtää esimerkiksi Yhdysvaltoihin ja 2000-luvun puolelle.

Itselleni Intia on selkeästi sokea piste ja voisinkin yrittää korjata tilannetta. Merkittäköön siis Leffapäiväkirjan sivulle 10, että katson Satyajit Rayn keskeiset elokuvat.

Leffapäiväkirja sopii kaikenikäisille, mutta ehkä osuvin kohderyhmä ovat nuoret elokuvaharrastajat. Kirja onkin oivallinen lahja vaikka kevään juhliin nuorelle, jota elokuvat kiinnostavat.

Piia Latvala, Taru Nieminen: Leffapäiväkirja
(Kirjapaja, 2024)
ISBN 978-952-354-895-4

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.