American Ninja 2: The Confrontation (1987)

American Ninja 2: The Confrontation (Yhdysvallat)
Ohjaus: Sam Firstenberg
Pääosissa: Michael Dudikoff, Steve James, Jeff Weston
Kesto: 90 min.
Ikäraja: K16

Kesäkauden alettua ajattelin rentouttaa aivojani elokuvalla American Ninja 2: The Confrontation, joka on jatko-osa kaksi vuotta aiemmin julkaistulle Cannon-yhtiön camp-klassikolle American Ninja (1985). Ykkösosasta tutut taistelijat Joe Armstrong (Michael Dudikoff) ja Curtis Jackson (Steve James) palaavat kehiin, koska heidät on pyydetty Karibialla sijaitsevan Yhdysvaltain suurlähestystön apuun.

Steve James näyttää hyväksyvästi peukkua elokuvassa American Ninja 2: The Confrontation (1987).

Suurlähetystössä työskenteleviä sotilaita on kadonnut eikä tekijää ole löytynyt. Joe ja Curtis saapuvat paikalle ja heti selviää, että sotilaiden kaappausten takana ovat mustapukuiset ninjat. Jenkkipäällystö ei tietenkään usko miesten silminnäkijätodistusta – ja miksi se uskoisikaan itse apuun pyytämiään sotilaita, kun epäluulosta saadaan kiva jännite juoneen?

Tarinan edetessä käy ilmi, että paikallinen huumeparoni on siepannut syöpähoitoja alun perin tutkineen tiedemiehen. Uhkailun ja painostuksen alla tiedemies on kehittänyt bioteknisen menetelmän, jonka avulla siepattujen taistelijoiden DNA:ta pystytään manipuloimaan ja siten luomaan super-ninjojen armeija suojelemaan huumeparonin rikollisia puuhia. Tämä ei ole niinkään juonipaljastus, vaan varoitus katsojalle, joka aikoo leffaan tarttua.

Leffan edetessä alkaa tosin epäillä super-ninjojen DNA-reseptiä, koska taistelukohtauksissa ninjat sivaltavat miekoilla toisiaan selkään ja tuntuvat pelkäävät puukeppejä. Kahden minuutin näytössessiossa huumeparonin kakkosmies ja pääsensei lisäksi surmaa laskujeni mukaan 16 super-ninjaa ihan vaan show’n takia.

American Ninja 2: The Confrontation on toimintakomedia, jossa 40 % komediasta on tarkoituksellista ja 60 % tahatonta huumoria. Tuottajakaksikkona toimivat israelilaiset serkukset Menahem Golan ja Yoram Globus ja ohjaajana ykkösosasta tuttu kaveri Sam Firstenberg.

Elokuva on kuvattu Etelä-Afrikassa, jossa vielä tuolloin oli vallalla apartheid-järjestelmä ja Nelson Mandela istui vankilassa. Toinen pääosan esittäjistä Michael Dudikoff itse asiassa kieltäytyi kolmososan roolista tietojen mukaan osin siitä syystä, ettei hän halunnut enää palata silloiseen Etelä-Afrikkaan kuvaamaan. Ymmärrän.

Lisätietoa elokuvasta: Letterboxd / IMDb / Elonet

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.