Will Hunting

(Good Will Hunting, USA 1997)

Ohjaus: Gus Van Sant
Pääosissa: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck, Minnie Driver

Good Will Hunting (1997)Parikymppinen Will Hunting (Matt Damon) osaa käyttää käsiään nyrkkitappeluissa ja päätään matemaattisten ongelmien ratkaisussa. MIT:ssa siivoojana työskennellessään hän ratkaisee matemaattisen ongelman, joka saa professori Gerald Lambeaun (Stellan Skarsgård) kiinnostumaan nuoren miehen elämästä. Apua tarvitaan myös psykiatrilta.

Kirjoitin The Departed -leffan kohdalla, että Matt Damonin roolisuoritus oli kysymyksiä herättävä, ei niin vahva. Will Hunting -elokuvassa arvelun sijaa ei ole. Roolisuoritus on upea.

Damonilla oli hyvät lähtökohdat luoda Will Hunting valkokankaalle, koska käsikirjoitus oli hänen ja pitkäaikaisen ystävän Ben Affleckin kynästä. Kaksikko on mitä ilmeisimmin ammentanut tarinaan aineksia omasta nuoruudestaan Bostonissa.

Mielenkiintoisen ihmiskuvauksen toinen tärkeä kiinnepiste on loistavan Robin Williamsin esittämä psykiatri Sean Maguire, jolla on myös oman elämän kysymyksiä selvitettävänä. Yhdessä miehet puivat tiedon ja tunteiden lankakerää ja yrittävät löytää elämän mieltä. Tärkeä osa tässä etsinnässä on Minnie Driverin esittämällä Skylarilla, joka luo Willin elämään uutta lämpöä.

Tätä elokuvaa on minulle suositeltu ja voin sen tehdä minäkin – kannattava sijoitus kahdelle tunnille elämästä. IMDb-linkki

3 vastausta artikkeliin “Will Hunting”

  1. Tätä leffaa voi kyllä suositella ihan varauksetta myös meikäläinen.Roolisuoritukset ovat kohdallaan ja tarina toiveikkuutta herättävä olematta kuitenkaan tyypillisen lässy.

    Daemon ja Affleck ovat sittemmin eksyneet lupaavalta polulta jolla aloittivat, mutta tätä leffaa sietää silti katsoa.

  2. Will Hunting on hyvä leffa, mutta ei välttämättä kaikkien mielestä. Premiere-lehden nettisivuilla on listattu kommenttien kera 20 yliarvostettua elokuvaa. Will Hunting on päässyt listalle. Lue

    Surettaa muuten Premiere-lehden paperiversion lakkauttaminen. Se on ollut laadukas lehti Yhdysvaltain elokuvabisneksestä.

  3. Eipä oikein vakuuttanut tuo lista, vaikka paikoitellen samaa mieltä saatoin ollakin.Kuitenkin listalle hyvin sijoittuneena olivat myös sellaiset leffat kuin 2001 Space Odyssey ja Easy Rider joita arvostan hyvinkin paljon..mutta kai ollaan edelleen siellä makuasioiden parissa.Silti onhan se kiistely hauskaa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.