Teatteriesittely: Pajakkakino

Teatterin omistaja Jukka Lankinen
Teatterin omistaja Jukka Lankinen

Kirjoitin noin vuosi sitten Kuhmossa toimivasta Pajakkakinosta, joka mainosti torin laidalla leppoisasti syksyn ohjelmastaan (lue). Teatteri oli tuolloin kesän ajan suljettuna. Tänä kesänä Pajakkakino piti ovensa auki ja tarjosi elokuvakokemuksia mm. Kuhmon kamarimusiikin vieraille.

Pienten elokuvateattereiden tilanne ei ole helppo. Pääkaupunkiseudulla iso Finnkino on syönyt useimmat pienet toimijat, ja muualla Suomessa pienet pärjäilevät miten pärjäilevät. Yleisöä ei varsinkaan pienissä kunnissa ole liikaa.

Kuhmossa toimii tällä hetkellä yksi yhden salin elokuvateatteri, Pajakkakino, jonne päätin lähteä katsomaan Klaus Härön elokuvan Postia pappi Jaakobille. Ennen elokuvaa tapasin Pajakkakinoa pyörittävän elokuvamestari Jukka Lankisen, joka ystävällisesti esitteli teatterin tiloja.

Pajakkakino sijaitsee vanhassa työväentalossa Kuhmon keskustan tuntumassa omakotitalojen seassa. Samalla paikalla oli aiemmin Korpikino, joka on nyttemmin lopettanut toimintansa. Remontoidussa ja miellyttävässä salissa on 107 istumapaikkaa ja kaksi paikkaa pyörätuoleille. Esityslaitteisto on kohtuullisen ajantasaista ja Lankinen kertoo päivittävänsä seuraavaksi muun muassa kaiutinjärjestelmän.

Valkokankaan edessä on kunnon kokoinen lava, joka mahdollistaa esimerkiksi teatteriryhmien harjoitukset ja esitykset. Tilan monipuolisuus on Lankisen mukaan selvä etu, koska elokuvien pyörittäminen pienellä paikkakunnalla ei ole aina niin tuottoisaa.

”Onhan niitä toki huonompiakin harrastuksia kuin elokuvateatterin pyörittäminen”, hän tuumii.

Tämän kesän aukioloon ja katsojamääriin Lankinen on varauksellisen tyytyväinen, mikä lupaa hyvää ensi kesän kamarimusiikkia ajatellen.

”Ensi vuonna jatketaan tottakai, Lankinen vakuuttaa. ”Haussa ovat myös Virke Lehtisen ja muidenkin kuvaajien kamarimusiikkidokumentit.”

Mikäli liikkuu Kuhmon suunnalla, kannattaa Pajakkakinoon ehdottomasti poiketa. Maksuvälineeksi kannattaa varata käteistä.

Onnea ja menestystä Pajakkakinolle.

[nggallery id=3]

Teatterin yhteystiedot:
Pajakkakino
Rajakatu 56, Kuhmo (kartta)
www.pajakkakino.net

Yksi vastaus artikkeliin “Teatteriesittely: Pajakkakino”

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.