Puhelin

(Telefon, USA 1977)

Ohjaus: Don Siegel
Pääosissa: Charles Bronson, Lee Remick, Donald Pleasence

Telefon (1977)
Telefon (1977)

”Paras salainen agentti on se, joka ei tiedä olevansa salainen agentti.” Tähän järkeilyyn perustuu Neuvostoliiton juoni asuttaa Yhdysvaltoihin ns. nukkuvia agentteja, jotka voidaan herättää sabotaasiin, kun aika on kypsä. Liennytys ajaa tarpeen ohi, mutta joku alkaa silti herättämään agentteja ympäri Pohjois-Amerikkaa.

Neuvostoliitto päättää lähettää hätiin parhaansa eli Charles Bronsonin. Aisapariksi Bronson saa Lee Remickin. Don Siegelin ohjaama melko asiallinen jännityselokuva on kuvattu osittain Helsingissä, joka esittää leffassa sekä Moskovaa että Leningradia. Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa nähdään Åke Lindman, Ville-Veikko Salminen ja Ansa IkonenIMDb-linkki


Päivitys kirjoitukseen 22.2.2022:

Mielenkiintoinen fakta elokuvaan liittyen on se, että tätä Walter Wagerin kirjaan perustuvaa elokuvaa kuvattiin Helsingissä talvella 1977 ja kuvauksia oli katsomassa myös hieman alle parikymppinen tuleva ohjaaja Renny Harlin. Hän kertoo tuoreessa elämäkertakirjassaan (Renny Harlin – Ainutlaatuinen elämäni, 2021) ihailleensa kaukaa sikaria polttelevaa ohjaaja Siegeliä. Myöhemmin Harlin ohjasi menestyselokuva Die Hard 2:n, joka perustuu myöskin Wagerin kirjoittamaan kirjaan.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.