The Island

(USA 2005)

Ohjaus: Michael Bay
Pääosissa: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou

The Island (2005)Kun ei odota mitään, voi joskus yllättyä positiivisesti. Leffan trailerin ja ohjaaja Michael Bayn CV:n perusteella en halunnut nähdä tekelettä nimeltä The Island. Kun elokuvaa sitten tarjottiin lähes ilmaiseksi, tartuin kahden tunnin haasteeseen ja yllätyin positiivisesti. Mikään mestariteos tämä ei ole: takaa-ajoja on liikaa ja juoni on yhdistelmä THX 1138 ja The Matrix -elokuvista, mutta silti sen jaksaa katsoa.

Näyttelijät ovat elokuvassa huippuja: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean Bean ja Steve Buscemi. Varsinkin pääpari McGregor – Johansson toimii hienosti. Pari myös kestää kolhuja hienosti – liikaakin. Kun ammuksia on väistelty, kaahattu autolla pakoon ja tiputtu rakennuksista, alkaa katsojaa hieman väsyttämään loputtomalta tuntuva selviytyminen.

Elokuvan tarina on sci-fi-mausteilla höystettyä tulevaisuusprofetiaa, jota kyllä katselee ihan mielellään. Vaikkei kaikkea uskokaan, antaa tarina ajattelemisen aihetta. En tiedä pitäisikö tätä leffaa suositella kenellekään, koska itselläni toimi odotusten pitäminen alhaalla. (Vrt. Teon kommentti elokuvasta The Skeleton Key) En siis suosittele tätä, mutta jos sen katsotte, voitte nauttia. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.