A History of Violence

(USA 2005)

Ohjaus: David Cronenberg
Pääosissa: Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris, William Hurt

A History of Violence (2005)

Tom Stall (Viggo Mortensen) on perheenisä, joka pitää kuppilaa pienessä Millbrookin kaupungissa Indianassa. Eräänä iltana juuri ennen sulkemista kahvilaan tulee kaksi väkivaltaisesti käyttäytyvää miestä, jotka aikovat ryöstää paikan. Syntyy taistelu, jossa ryöstäjät saavat surmansa. Tomin harmiksi väkivaltaisuudet eivät kuitenkaan ole ohi. David Cronenbergin elokuva on tiukka jännäri monilla käänteillä.

A History of Violence perustuu John Wagnerin ja Vince Locken samannimiseen sarjakuvaan. Voin jälleen hieman häpeillen tunnustaa, etten tunne alkuperäistä teosta, mutta elokuvasta on syntynyt varsin oivallinen puolitoistatuntinen. Elokuvan on käsikirjoittanut Josh Olson ja lukemani perusteella käsikirjoituksessa on otettu jonkin verran vapauksia alkuperäiseen tarinaan verrattuna.

Näyttelijät ovat leffassa vakuuttavia. Mortensenin tanskalaiset juuret antavat hänelle rooliin sopivaa pohjoismaista jäyhyyttä. Maria Bello Tom Stallin vaimona Edienä on myös erinomainen. Myös sellaiset kovan luokan näyttelijät kuin Ed Harris ja William Hurt eivät petä tässäkään. Tätä leffaa voi hyvällä syyllä suositella. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.