Sin City

(USA 2005)

Ohjaus: Frank Miller, Robert Rodriguez
Pääosissa: Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba, Benicio Del Toro

Sin City (2005)Frank Millerin tunnettuun sarjakuvaan perustuva filmatisointi asetti muut sarjakuvasta elokuvaksi -leffat pari vuotta sitten aivan uuteen valoon. Sin Cityssä alkuperäinen sarjakuvallisuus on paljon autenttisempaa ja mielenkiintoisempaa kuin aiemmissa leffoissa, joiden alkuperä on sarjakuvataiteessa. Sin City on mannaa Miller-fanien ohella Robert Rodriguezin ja Quentin Tarantinon töiden ystäville.

Sin City on monella tavalla hieno elokuva. Sen visuaalisuus on omaperäistä eikä juonen episodimaisuuskaan ole jokapäiväistä valtavirran elokuvissa. Elokuva on väkivaltainen ja brutaali, mutta sarjakuvamaisuuden luulisi lievittävän herkimpienkin katsojien moraaliääniä.

Elokuva on täynnä upeita näyttelijöitä, joista Paluun isolla alkukirjaimella tekee Mickey Rourke, joka esittää periaatteen miestä, Marvia, joka lähtee kostoretkelle tapetun naisystävänsä Goldien (Jaime King) surmaajien jäljille. Myös Bruce Willis tekee vakuuttavaa työtä ikääntyneenä poliisina.

Muita näyttelijöitä leffassa ovat muun muassa Jessica Alba, Benicio Del Toro, Elijah Wood, Rutger Hauer, Rosario Dawson ja Brittany Murphy, joilla on toistaan mielenkiintoisempia rooleja. Ei hullumpaa. Katsokaa. Olette kyllä varmaan jo nähneet. IMDb-linkki

2 vastausta artikkeliin “Sin City”

  1. Kyllä. Nähty on. Menin vielä innoissani lainamaan oman kappaleeni jollekin, enkä enää muista kenelle! Tahdon sen takaisin! (en viittaa bloggaajaan)

    Leffa itsessään on mahtava. Kuuluu ehdottomasti videokirjastoon jo senkin vuoksi, että tämän voi katsella sopivin väliajoin aina uudelleen, ja uudelleen..

  2. Leffa on mainio ja jatkoakin on ilmeisesti tulossa kahden osan verran. Sitä odotellessa voisi ehkä mennä katsomaan Frank Millerin 300 (IMDb-linkki), jota esitetään teattereissa parhaillaan. Onko joku nähnyt? Kannattaako mennä teatterin pimentoon?

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.