Väärät juuret

(Suomi 2009)

Ohjaus: Saara Saarela
Pääosissa: Pertti Sveholm, Milka Ahlroth, Niko Saarela

Väärät juuret (2009)
Väärät juuret (2009)

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Suomalaisen elokuvan gaalassa esitettiin tänään ensi kertaa yleisölle Saara Saarelan ohjaama Väärät juuret -elokuva. Elokuva kertoo Kuuran perheestä, jonka isällä Mikolla (Pertti Sveholm) on diagnosoitu perinnöllinen Huntingtonin tauti. Mikko ei ole kyennyt käsittelemään asiaa eikä keskustelemaan siitä lastensa kanssa. Isän kunnon heikettyä perheen äiti Mirjami (Milka Ahlroth) on päättänyt, että nyt on aika kertoa lapsille.

Saara Saarelan ja Selja Ahava-Fosterin käsikirjoittama elokuva käsittelee vakavia aiheita kiitettävän monipuolisesti ja paikoin hyvin leppoisasti. Periaatteena on, että kaikelle inhimilliselle tulee voida nauraa. Elokuva ei kuitenkaan ole komedia, vaan draama komediallisin maustein. Sveholmin ja Ahlrothin hienojen roolisuoritusten ohella myös perheen lapsia esittävät Niko Saarela, Emma Louhivuori ja Silva Robbins tekevät upeaa työtä.

Väärät juuret on hieno suomalainen elokuva, jonka toivoo löytävän yleisöä. Elokuva on kuvattu Oulussa ja on ensi-illassa 9.10.2009. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.