Jadeskorpionin kirous

(The Curse of the Jade Scorpion, USA 2001)

Ohjaus: Woody Allen
Pääosissa: Woody Allen, Helen Hunt, Dan Aykroid, Charlize Theron, David Ogden Stiers

Pidän Woody Allenin elokuvista. Niissä on aina jotain tuttua, mutta silti tarpeeksi uutta, jotta niihin ei kyllästy. Rehellisyyden nimissä Allenin elokuvilla tuntuu olevan vain yksi aihe: Woody Allen. Allenin egoismi on kuitenkin kieroutuneen rehellistä. Ei sellaista yksioikoista, jota näkee tosi-tv -sarjoissa. Allenin egoismi on opettavaa. Tosi-tv-egoismi on vain ärsyttävää. Voi myös olla, että minun on miehenä helpompi samaistua Allenin roolihahmoihin. En tiedä.

Jadeskorpionin kirouksessa eletään 1940-lukua ja Woody Allen esittää menestyvää vakuutustarkastajaa. Yökerhon hypnotisoijalla on kuitenkin suunnitelma, joka asettaa arvostetun vakuutustarkastajan uran vaakalaudalle. Juoneen sotketaan myös Helen Huntin esittämä tehokkuus asiantuntija. Seurauksena on nautittavaa Woody Allenia, jossa neuroosit saavat kyytiä.

Dialogi on elokuvan alusta lähtien vangitsevan nopeaa ja osuvaa. Keskustelut ovat aina olleet Allenin ominta alaa. Huntin tv-taustakin saadaan ujutettua yhdessä vaiheessa vuorosanoihin, niin ettei se häiritse. En oikein keksi Skorpionista mitään puutteita. 1940-luvun dekkariympäristö on hyvin toteutettu, jazz toimii jälleen ja on mukava nähdä Allenin ja Huntin tulevan toimeen. Vai onko kyse hypnoosista? IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.