Barbarella

(Ranska/Italia 1968)

Ohjaus: Roger Vadim
Pääosissa: Jane Fonda, John Phillip Law, Anita Pallenberg

Barbarella (1968)

Roger Vadimin ohjaama sci-fi-siekailu Barbarella kuuluu ehdottomasti pop-kulttuurin tähtituotteisiin. Nuori Jane Fonda esittää nimiroolissa tulevaisuuden pelkäämätöntä oikeudenpuolustajaa, joka sukkuloi aluksellaan ympäri galaksia oikomassa vääryyksiä. Ranskalaiseen sarjakuvaan perustuva sankari Barbarella on eräänlainen Emmanuellen ja Luke Skywalkerin yhdistelmä – tosin muutamia vuosia ennen molempia.

Elokuvan vahvuus ei ole juonessa tai uskottavuudessa. Sen sijaan ulkoasu ja asenne riittäisivät vaikka kokonaisen elokuvasarjan tekoon. Erityisesti Fondan päällä nähtävät puvut pysäyttävät vielä neljän vuosikymmenenkin kuluttua. Myös musiikki on kestänyt ajan kulumisen. Absurdin tarinan taustalle sopii mainiosti hieman psykedeelinen pop-jazz-soul.

Tarinan alussa Barbarella saa käskyn maailman presidentiltä etsiä käsiinsä tiedemies Durand Durandin (Milo O’Shea), joka on kadonnut. Ilmassa leijuu vaara, että toisaalla jotkut suunnittelevat aseiden käyttöä, mikä on rauhaa rakastavassa galaksissa täysin käsittämätöntä. Etsintä vie Barbarellan vaarasta toiseen ja muun muassa pahamaineisten urkujen sisään, jotka on suunniteltu tappamaan uhrinsa liiallisella nautinnolla. Tätä ei voi kuvailla, se on nähtävä. IMDb-linkki

Elokuvasta on suunnitteilla uusi versio lähivuosina. Lue lisää (Premiere)

Yksi vastaus artikkeliin “Barbarella”

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.