Merijalkaväen mies

(Jarhead, USA 2005)

Ohjaus: Sam Mendes
Pääosissa: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Peter Sarsgaard

Jarhead (2005)Anthony Swoffordin kirjaan pohjautuva Merijalkaväen mies on mukaansa tempaava kuvaus vuoden 1991 Persianlahden sodasta ja sen vaikutuksista amerikkalaisiin sotilaisiin. Irakilaisjoukkoja ei elokuvassa juuri nähdä, vaan kyse on Yhdysvaltain armeijan sisäisestä liikehdinnästä.

Tarinan eteneminen vastaa pitkälti Stanley Kubrickin tunnettua Full Metal Jacket -elokuvaa, jossa alkuosassa miehistä koulitaan sotilaita ja loppupuolella taistellaan – jos taistellaan. Elokuvan teemat ovat tunnetuista syistä ajankohtaisia tänäänkin. Näyttelijöillä, ohjaajalla ja muulla tuotantoryhmällä on laatutakuu, joka pitää. IMDb-linkki

2 vastausta artikkeliin “Merijalkaväen mies”

  1. No tämä vaikuttaa pitkästä aikaa mielenkiintoiselta sotaelokuvalta, mutta onko tämä nyt oikeasti sen dvd:n hinnan arvoinen vai kannattaako vain vuokrata ? Piti käydä jo teatterissa katsomassa, mutta enpä ehtinyt.

  2. Paha sanoa. Elokuva on hyvä, mutta riippuu vähän omista mieltymyksistä haluaako leffan hyllyynsä vai riittääkö yksi katselukerta. Jos löydät leffan esim. 7-9 eurolla, niin suosittelisin ostamista.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.