Jesus Camp

(USA 2006)

Ohjaus: Heidi Ewing, Rachel Grady

Jesus Camp (2006)

Jesus Camp on yksi vaikuttavimmista dokumenttielokuvista, jonka olen nähnyt. Se on hyvin pelottava. Elokuva keskittyy kuvaamaan lasten kristillistä kesäleiriä, jota vetää uskossaan varma Becky Fischer. Leirillä 8-12-vuotiaille lapsille kerrotaan, että maailma on sairas ja paha paikka, jossa vääräuskoiset terrorisoivat ja tappavat pieniä Jumalan lapsia (abortti-kysymys). Paha olo kasvaa katsellessa.

Heidi Ewingin ja Rachel Gradyn ohjaama Jesus Camp esitettiin Helsingissä edellisillä DocPoint-festivaaleilla, mutten päässyt esitykseen. Nyt tuli korjattua se virhe, sillä tämä elokuva kannattaa katsoa. Vaikka Yhdysvalloissa eittämättä on kaikkea, en olisi uskonut ihan tällaista. Lapsia aivopestään minkä keritään ja kritiikkiin vastataan, että ”kyllä ne Palestiinassakin kouluttavat lapsiaan kaikkeen pahaan”.

Dokumentin tekijät eivät kommentoi tai arvota sitä, mitä kuvaavat. Lasten ja aikuisten annetaan puhua, ja he avaavat pelottavia näkymiä amerikkalaisen kristillisen oikeiston maailmankatsomukseen. Tapetilla ovat mm. kysymykset kreationismista, abortista ja Bushin politiikasta.

Eniten elokuvassa suututtaa aikuisten asenne lapsia kohtaan. Lapsia pelotellaan asioilla, joita he eivät ymmärrä ja varsinkin Becky Fischer näyttää nauttivan, kun alle kymmenvuotiaat itkevät omaa syntisyyttään ja hourailevat mikrofoniin. Yhdysvaltalaiseen uskonnonvapauteen kuuluu ilmeisesti vapaus musertaa pieniä persoonia. Suosittelen elokuvaa erittäin lämpimästi. IMDb-linkki

Katso elokuvan traileri (YouTube)

3 vastausta artikkeliin “Jesus Camp”

  1. Hei!

    Meneekö tämä jossain elokuvateatterissa vai onko dvd:nä? Google ei tarjonnut juurikaan tietoa asiasta, kiinnostaisi kuitenkin tämä nähdä.

  2. Dokumentti ei taida juuri nyt pyöriä missään teatterissa, mutta DVD-versio elokuvasta on. Ainakin Play.com myy alue-1-versiota (katso lisätietoja).

    Hyvinvarustetuista videovuokraamoista kannattaa kysyä myös.

  3. FST5 esitti Jesus Camp -elokuvan eilen illalla. Huomasin esityksen 10 minuuttia ennen. Elokuva on edelleen voimakas ja suositeltava. Tapa, jolla kristityiksi itseään kutsuvat ihmiset pahoinpitelevät (kyllä, henkinen väkivalta on väkivaltaa) leirillä olevia lapsia on karmivaa.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.