This Is It

(USA 2009)

Ohjaus: Kenny Ortega
Pääosissa: Michael Jackson, Kenny Ortega, Orianthi

This Is It (2009)
This Is It (2009)

Sen jälkeen kun Michael Jackson kuoli viime kesäkuussa, on rahanteko miehen levyillä ja oheistuotteilla käynyt kuumana. Tähän projektiin osallistuu myös suunnitellusta O2-areenan konserttisarjasta kertova elokuva This Is It. Mutta onko leffa pelkkää rahastusta?

Fanin näkökulmasta ei ole. Leffa tarjoaa kurkistuksen siihen, millainen show Lontoossa olisi toteutunut – jos kaikki olisi mennyt putkeen. Show’ta varten kuvattiin myös uutta kuvamateriaalia niin paljon, että on oikein, että se on nyt nähtävillä.

This Is It ei ole dokumentti Jacksonin viimeisistä päivistä, vaan konserttitaltiointi show’sta, joka ei toteutunut. Elokuva ei myöskään ole nyyhkyleffa, vaikka on myönnettävä, että näkökenttä hieman sumeni loppupuolen Billie Jean -esityksen kohdalla.

Elokuva oli ensi-illassa tänään ja pyörii leffateattereissa kaksi viikkoa. Sen jälkeen se ilmestynee pian DVD:llä. Leffaa siivittävä soundtrack sisältää suurimmaksi osaksi tuttuja single-lohkaisuja uudelleenmasteroituina. Varsinaisesti uutta ovat This Is It -kappaleen kaksi versiota sekä kolme demoversiota vanhoista biiseistä ja puhuttu runo Planet Earth. Huomisen lupaus saattaa olla kitaristi Orianthi. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.