Hokkarihemmot

(Blades of Glory, USA 2007)

Ohjaus: Josh Gordon, Will Speck
Pääosissa: Will Ferrell, Jon Heder, Jenna Fischer

Itseään järkevinä pitävät ihmiset katsovat yleensä tällaiset screwball-komediat kotona videolta – jos katsovat lainkaan. Minäpä menin eilen teatteriin, lomapäivänä päivänäytökseen, ja sain mitä tilasin: hyvin tehtyä viihdettä. En tosin mitään ylimääräistä.

Josh Gordonin ja Will Speckin ohjaama ja Will Ferrellin kasvoilla ja karismalla eteenpäin puskeva taitoluistelusekoilu on ensimmäistä pelonsekaista aavistusta parempi ja ”syvällisempi”. Kuten arvostelijat ovat kirjoittaneet, ei odotettuja homovitsejä ladella juuri lainkaan, vaan huumori on kietoutunut itse lajin – taitoluistelun – perverseihin flippeihin.

Ferrell esittää machoa luistelijaa (!), joka sattuman oikusta joutuu turvautumaan toisen miesluistelijan (Jon Heder) kanssa pariluisteluun, koska molemmat ovat saaneet elinikäisen kilpailukiellon yksinluistelun puolella. Kapuloita rattaisiin heittelevät friikkisisarukset Stranz ja Fairchild Van Waldenberg (Will Arnett ja Amy Poehler). Mukana on myös rakkauselementti.

Hokkarihemmojen juonellinen asetelma ja toteutus ei ole muihin urheiluleffoihin verrattuna omaperäinen eikä sitä toteuteta persoonallisesti, mutta silti elokuva naurattaa. Parhaiten se sopii kotitöllöön työpäivän päätteeksi.

Ehdoton plussa on joka tapauksessa elokuvan suomenkielinen nimi. NYT-liitteen elokuvakriitikko haikaili taannoin takaisin omaperäisiä suomennoksia ja tässä on osuva: Hokkarihemmot. Nimi kertoo elokuvan sykkeen ja sen sanominen lipunmyyjälle hävettää juuri sopivasti. Siitä hyvästä 5.8 pistettä. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.