Synecdoche, New York

(USA 2008)

Ohjaus: Charlie Kaufman
Pääosissa: Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Catherine Keener

Synecdoche, New York (2008)
Synecdoche, New York (2008)

Elokuvataiteesta on moneksi. On Steven Seagalin elokuvia, joissa ajatus voi nukahdella ja on elokuvia, kuten Synecdoche, New York, jotka ovat taidetta sanan parhaassa merkityksessä. Charlie Kaufmanin (Being John Malkovich, Tahraton mieli) ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa teatteriohjaaja Caden Cotard (Philip Seymour Hoffman) saa apurahan, jolla kehittää näytelmäänsä. Projekti kasvaa elämää suuremmaksi eikä tarinan kulkua ole helppo lyhyesti kuvailla – se on koettava. Kaufmanin elokuva ei ole ymmärrettävä, mutta samanaikaisesti se on täysin selvä. Elokuva toimii tunteen tasolla ja heijastelee ajatuksia järjelliselle alueelle. Kiitos Teo, kun suosittelit tätä. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Synecdoche, New York”

  1. Eipä kestä.

    Olen paljolti samaa mieltä elokuva on koettava.Kokemusta kasvattavat yksityiskohdat jotka on mietitty hyvin tarkkaan näennäisestä sekavuudesta huolimatta.

    Itselläni kesti tovi huomata monia asioita, kuten avioparin töiden eteneminen elokuvan aikana.Samalla kun Cotardin projekti kasvaa ja kasvaa hänen vaimonsa maalaukset pienenevät ja pienenevät (kunnes niitä täytyy katsoa suurennuslasien läpi).Priceless.

    Vaatii ehkä toisenkin katselun tämä..jos kolmannenkin.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.