Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat

(TMNT, USA 2007)

Ohjaus: Kevin Munroe
Ääninä: Chris Evans, Sarah Michelle Gellar, Mako, Kevin Smith

TMNT (2007)Kesäloma ajaa ihmisen joskus epätoivoisiin tekoihin. Yksi näistä on kohdallani ollut animoidun TMNT-elokuvan leffalipusta maksaminen. Tekosyynä voi pitää paikkakunnan kesämaanantain suppeaa tarjontaa ja huonoa säätä. (Huonoa säätä voi syyttää monesta asiasta.) 1980- ja 1990-luvulla vaikuttaneiden kilppareiden ihmis- (ja kilpikonna-) suhdeongelmat eivät sittenkään jaksa kiinnostaa 90 minuuttia.

Pienenä poikana turtles-elokuvat olivat jännittäviä. Uusimpaan animaatioon astelin kuitenkin melko hyvin tuon maailman unohtaneena. Shredder oli kuollut, minulle kerrottiin, jolloin muutkin hahmot alkoivat palata mieleeni. Tosin eivät sellaisina kuin toivoin. Nyt kilpikonnilla oli keski-iän ongelmia, joihin he suhtautuivat teini-ikäisten maltilla.

Sivujuonikin elokuvassa taisi olla, mutta parhaiten jäi mieleen keskinäinen kinastelu ja suuttumus maailmaa kohtaan, koska se ei valjennutkaan sellaisena kuin kilpihemmot olivat toivoneet. Elokuva on kielletty alle 11-vuotiailta, joten sopiva katsojakunta lienee välillä 11-13-vuotiaat. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat”

  1. Joo, ei sytyttänyt turtles-leffa meikäläistäkään. Ei elokuva nyt mikään ihan toivottoman huono mielestäni ollut, mutta täysin mitään sanomaton kyllä. Kovana turtles-fanina odotin edes sitä yhtä kohtaa jossa saa takaisin sen saman innostuksen ja ilon elokuvaa ja hahmoja kohtaan kuin nuorempana..mutta sitä ei koskaan tullut. Vallaton turtles-asenne oli tiessään ja tilalla oli vain tylsyyttä ja ahdistusta. Juonessa ei ollut logiikkaa tai omaperäisyyttä edes nimeksi. Tekninen toteutus oli kyllä mielestäni kohdallaan, mutta asenne puuttui.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.