Die Hard 4.0

(Live Free or Die Hard, USA 2007)

Ohjaus: Len Wiseman
Pääosissa: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Justin Long

Die Hard 4.0Vuonna 1988 valmistunut alkuperäinen Die Hard-leffa, joka Suomessa sai nimen Vain kuolleen ruumiini yli, tuli katsottua serkun kanssa aikanaan varsin monta kertaa. Nyt lähes 20 vuotta myöhemmin ohjaaja Len Wiseman on palkattu kertomaan poliisi John McClanen (Bruce Willis) tarinan neljäs luku, jossa ollaan taas väärässä paikassa väärään aikaan.

Odotukset Die Hard -saagan neljännen osan kohdalla olivat aika alhaiset. Ehkä siksi katselukokemus nousi aavistuksen plussan puolelle. Juoni rakentuu tietoverkkojen ja hakkerien ympärille, ja tarkoituksena on rakentaa visio siitä, mitä terrorin sävyttämässä amerikkalaisessa todellisuudessa voisi tapahtua. Silti elokuvalta on turha odottaa realistisuutta. Yllätys!

Tiettyyn pisteeseen asti realistisuudesta voi vielä hyvällä uskolla pitää kiinni, mutta kun McClane tiputtaa helikopterin aseenaan poliisiauto ja roikkuu hävittäjän pyrstössä, alkaa peli olla selvä. Willisin rinnalla ja vastapäätä näyttelevät tässä osassa Justin Long, Timothy Olyphant (Deadwood) ja positiivisena yllätyksenä Kevin Smith, joka pääsee laukomaan pari Star Wars -juttuakin.

Die Hard 4.0 (tai kuten se Yhdysvalloissa tunnetaan: Live Free or Die Hard) on täyteen pakattua toimintaa, joka ei masenna, muttei yllätäkään. Serkun kanssa katsottuna se toimii, mutta viimeaikaisista toimintaleffoista esimerkiksi Shooter on parempi elokuva. IMDb-linkki

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.