Hassut hurjat hirviöt

(Where the Wild Things Are, USA 2009)

Ohjaus: Spike Jonze
Pääosissa: Max Records, Catherine Keener, Mark Ruffalo

Where the Wild Things Are (2009)

Lumikasasta muotoutuu lumilinna tai pikemminkin lumiluola. Nukkumalähiössä asuva poika on lapioinut itselleen piilopaikan ja varustanut luolan lumipalloilla. Odotusta, odotusta. Hyökkäys isosiskon kaverijoukon kimppuun! Voin samaistua Max-pojan (Max Records) tunnelmiin, vaikka nykyisin leikinkin lähes yksinomaan aikuista. Spike Jonzen (Being John Malkovich, Adaptation) ohjaama elokuva Hassut hurjat hirviöt kertoo yksinäisestä Maxistä, joka pakenee äidin (Catherine Keener) kanssa syntynyttä riitaa ja päätyy oudolle saarelle ”hurjien hirviöiden” keskuuteen.

Hassut hurjat hirviöt perustuu Maurice Sendakin samannimiseen lastenkirjaan (alkup. Where the Wild Things Are, 1963), jossa kuvat ovat pääosassa ja tekstiä on niukalti. Elokuva tuo jollain lailla mieleen Steven Spielbergin E.T.:n (1982), jossa pikkupoika Elliott uhmaa samalla tavalla aikuisten määrittelemää todellisuutta. Nyt Elliott, eli tässä tapauksessa Max, ei majoita outoa vierasta, vaan matkustaa outojen pariin.

Elokuva sopii koko perheelle ja antaa myös aikuisille purtavaa. Se on satua, mutta saduissa on se jännä piirre, että joskus ne ovat totta. Hirviöiden ääninä kuullaan nimekkäitä näyttelijöitä, mm. James Gandolfini, Paul Dano, Forest Whitaker ja Chris Cooper. Elokuvan ensi-ilta on 8.1.2010. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Hassut hurjat hirviöt”

  1. Suosikki kirjani lapsuudesta, jonka sattuneesta syystä juuri ostin uudelleen. Leffaa mielenkiinnolla odottaen..kun vaan ehtis teatteriin.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.