Katsastus

(Suomi 1988)

Ohjaus: Matti Ijäs
Pääosissa: Vesa Vierikko, Sulevi Peltola, Markku Maalismaa, Kaija Pakarinen, Taneli Mäkelä

Viltteri (Vesa Vierikko) ja Mallu (Kaija Pakarinen) ovat purjehtimassa avioliiton auvoiseen satamaan pienessä kylässä Pohjois-Suomessa. Ensimmäinen yhteinen matka hääkirkolta juhlapaikalle kuitenkin tyssää, kun Viltterin auto tekee lakon. Viltteri alkaa korjaamaan savuttavaa autoa, kun pappi ja morsian odottavat takapenkillä. Selviää pian, että auto tulee Viltterin elämässä ensimmäisenä.

Hääjuhlasta, lapsen syntymästä ja auton katsastuksesta muovautuu tarina, jonka huumori on omintakeista ja erityisen suomalaista. Pikkukylän rassukat tallaavat eteenpäin, koska se on oikein tehty.

Matti Ijäksen ohjaama tv-elokuva Katsastus pohjautuu Joni Skiftesvikin novelleihin Vanha mies (1983), Näprääjä (1983) ja Katsastus (1985). Skiftesvikin itsensä laatiman elokuvakäsikirjoituksen ovat dramatisoineet Matti Ijäs ja Timo Torikka. Näyttelijäkaarti elokuvassa on edustava. Erityisesti Vesa Vierikon ja Sulevi Peltolan suoritukset loistavat. Kiitos Jannelle ja Jussille, joiden ansiosta katsoin leffan. IMDb-linkki

Yksi vastaus artikkeliin “Katsastus”

  1. Katsastus on oikeastaan liian läheinen elokuva allekirjoittaneen kommentoitavaksi. Se on erilaisten illanviettojen vakio-ohjelmistossa elänyt omaa elämäänsä yli kymmenen vuotta. ”Kyllä Mallu ne päivät laski”.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.