Michael Clayton

(USA 2007)

Ohjaus: Tony Gilroy
Pääosissa: George Clooney, Sydney Pollack, Tilda Swinton

Michael Clayton (2007)George Clooneyn nimi on viime vuosina yhdistynyt laadukkaisiin ja poliittisesti tietoisiin elokuviin. Niin nytkin. Tony Gilroyn ohjaama Michael Clayton on tarina monimutkaistuneesta maailmasta, jossa totuus ei aina ole niin yksioikoinen. Nyt totuutta haluaa taivuttaa suuri pörssiyhtiö, joka tarvitsee Michael Claytonin (Clooney) apua.

1970-luvulla amerikassa valmistui paljon poliittisesti tietoisia elokuvia. Sama trendi on onneksi jälleen vahvistunut. Yksi uutterista elokuvantekijöistä on ollut George Clooney, joka Michael Claytonissa yhdistää voimansa muun muassa Sydney Pollackin (näyttelijä ja tuottaja) ja Steven Sodenberghin (tuottaja) kanssa. Tuloksena on realistisen oloinen kertomus nykymaailmasta, jossa moraali on alistettu osakkeenomistajien harkinnalle.

Clooneyn esittämä lakimies on erikoistunut asiakkaiden kiusallisten ongelmien ratkomiseen. Oli sitten kyseessä näpistys, yliajo tai suuremman luokan rötös – Michael Clayton on mies paikallaan. Nyt Clayton joutuu kiperään paikkaan, kun oman firman huippujuristi (Tom Wilkinson) mokaa. Tilanteen paikkaus vetää Claytonin hämärään kudelmaan.

Elokuva ei ehkä ole klassikko, mutta juuri sellainen elokuvataiteen helmi, joka voidaan löytää yhä uudelleen. Näyttelijät ovat silkkaa rautaa: Clooney, Pollack ja karismaattinen britti Tom Wilkinson, jonka läsnäolo valkokankaalla on aina vakuuttavaa. Erinomaisen roolin tekee myös Tilda Swinton.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.